Για μια ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβαν τι έγινε. Και υπό τη νέα ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη όπως και με αυτή του Αλέξη Τσίπρα δεν έλαβαν το μήνυμα που οι πολίτες έστειλαν με την ψήφο τους. Ακόμη και αν το θέμα αφορά πρόσωπα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι επιλογές ήταν λάθος. Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτηριστική…

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στη γραμμή του… ΣΥΡΙΖΑ. Είδε ότι αλλάζει το κλίμα και επικαλέστηκε την περιφέρεια Θεσσαλίας όπου ο Δημήτρης Κουρέτας που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια από την Κουμουνδούρου πήγε στο δεύτερο γύρο αλλά ως δεύτερος σε ψήφους.

Και τι είπε για τις εκλογές και τα αποτελέσματα; Τα εξής: «Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν ένα πρώτο κλίμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μία νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη, για να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις. Το βλεπουμε και στη Θεσσαλία, όπου ο παντοδύναμος περιφερειάρχης υπέστη απώλειες. Στην Αττική ο κ. Ιωακειμίδης έδωσε μεγάλο αγώνα και έλαβε τη 2η θέση. Ο κ. Μπακογιάννης έχασε ποσοστά».

Αυτά για τον κ. Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δείγματα για το κλίμα. Αυτό που διαμορφώνεται με δεδομένο ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα αυτά τη στιγμή που στις περιφέρειες οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν μικρότερα ποσοστά από αυτά των εθνικών εκλογών, πιάνονται από μεμονωμένες περιπτώσεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αναφορά Κασσελάκη στο πρόσωπο του κ. Κουρέτα προκαλεί εντύπωση, αν ληφθεί υπόψη ότι στην πρόσφατη περιοδεία του απέφυγε να τον συναντήσει με τις διαρροές από την Κουμουνδούρου να αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια διότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης έβαλε στο ψηφοδέλτιο πολλούς… Πασόκους.