Άκρως απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες για τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς όχι μόνο κανένας υποψήφιος της Κουμουνδούρου δεν διεκδικεί την πρωτιά αλλά οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν ούτε να κατακτήσουν την δεύτερη θέση. Κατήφεια επικρατεί στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κατακτά τουλάχιστον 6 περιφέρειες από τον πρώτο γύρο με συντριπτικά ποσοστά, μεταξύ άλλων και την Αττική, ενώ σε όλες τις περιφέρειες είναι μπροστά είτε οι επίσημοι γαλάζιοι υποψήφιοι, είτε οι γαλάζιοι αντάρτες. Εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλία, όπου τη δεύτερη θέση κατακτά ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ιωακειμίδης στην Αττική αλλά με τριάντα μονάδες διαφορά από τον Νίκο Χαρδαλιά!

Συγκεκριμένα στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, οι υποψήφιοι που στήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκλέγονται από τον πρώτο γύρο. Παράλληλα ποσοστά άνω του 40% και κοντα σε εκλογή από τον πρώτο γύρο, έχουν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και Θεσσαλία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν σε όλες τις περιπτώσεις χαμηλότερα ποσοστά από αυτά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ενω αντίθετα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν μία άνοδο, ξεπερνώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές αλλά και τις επιλογές της Κουμουνδούρου.

Πολιτικό πρόβλημα για Κασσελάκη

Μόλις χθές ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ενώ ο ίδιος έκανε περιοδείες για να τους στηρίξει. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σαφή πολιτικό στίγμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο οι πολίτες αντι να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, έστειλαν μήνυμα στον ίδιο. Και μάλιστα πολύ αρνητικό.