Η ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές οδήγησε τον Στέφανο Κασσελάκη να… εκλιπαρεί σχεδόν το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στον δεύτερο γύρο των εκλογών αν και επί της ουσίας υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν διεκδικούν περιφέρειες ενώ σε επίπεδο δήμων οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και κυρίως πώς θα αντιμετωπίσει το νέο… φλερτ τη στιγμή που τη νέα ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου την «κουμαντάρει» ο Παύλος Πολάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφυγε να απαντήσει στο… προσκλητήριο του Στέφανου Κασσελάκη. Μίλησε αόριστα για ΠΑΣΟΚ και προοδευτική παράταξη, άφησε λίγο την πόρτα ανοιχτή και επέλεξε τη λύση της επίθεσης κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ομιλεί διαρκώς για σοβαρή αντιπολίτευση, χρησιμοποίησε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να καταγγέλλει κυβέρνηση και πρωθυπουργό και όπως και στις εθνικές εκλογές εμφανίσθηκε περίπου ως… νικητής. Τι και αν και αυτήν τη φορά δεν κατάφερε να εισπράξει από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ παρά ελάχιστα ποσοστά, τι και αν οι πολίτες έδειξαν μία ακόμη φορά ότι έχουν βρει κυβέρνηση, αλλά αναζητούν αντιπολίτευση; Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να αντιδρά με τρόπο που προκαλεί ερωτήματα.

Με βασικότερο ερώτημα αυτό που αφορά ενδεχόμενα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έναν ΣΥΡΙΖΑ όμως που δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Μπορεί να έφυγε από την ηγεσία του ο Αλέξη Τσίπρας –ήταν το ένα από τα «ούτε» του Νίκου Ανδρουλάκη– όμως παρέμεινε διαχειριστής ο Παύλος Πολάκης. Ο οποίος μόλις την Κυριακή εξαπέλυσε μια επίθεση κατά του σκιτσογράφου Δημήτρη Χατζόπουλου, τον οποίο στην κυριολεξία στοχοποίησε με ακραίο τρόπο.

Το ερώτημα της επομένης του πρώτου γύρου των εκλογών για την αυτοδιοίκηση αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη και το κατά πόσο θα σύρει το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ του Παύλου Πολάκη…