Κατά φίλων και «εχθρών» στρέφεται και πάλι ο αναβαθμισμένος στο κόμμα του, Παύλος Πολάκης, αδυνατώντας να κατανοήσει το πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την απόλυτη αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να «μιλήσει» στους πολίτες, πόσο μάλλον να τους κερδίσει.

Σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από ανάρτηση του Γιάννη Μοίρα, ο Παύλος Πολάκης γράφει: « Δεν είμαστε ακίνδυνοι όλοι, μερικοί είμαστε πολύ επικίνδυνοι…. »

Προειδοποιεί δε τους «φίλους» του στο εσωτερικό του κόμματος -με σαφή τα βέλη και προς την Έφη Αχτσιόγλου η οποία είχε κάνει λόγο για «έκρηξη τοξικής αρρενωπότητας» «δείχνοντας» τον ίδιον- για αλλαγές, γράφοντας: «Αλλά οι ακίνδυνοι του κόμματος μας θεωρούν και αυτοί όπως ο Μητσοτάκης «τοξικούς». Eκεί είναι το θέμα που θα ΑΛΛΑΞΕΙ σύντομα».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Παύλος Πολάκης δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο θα ήθελε, καθώς οι πολίτες, όπως δείχνει και η στάση τους σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν γυρίσει την πλάτη στον ίδιον και στο κόμμα του, καταδικάζοντας τον τοξικό λόγο και πολιτική συμπεριφορά, ζητώντας και επιβραβεύοντας, αντίθετα, τον ρεαλισμό και τις πράξεις.