Μπορεί οι υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας να ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον πρώτο να διατηρεί καταλυτικό προβάδισμα, καταγράφοντας ποσοστό 41,35%, η μάχη του σταυρού, ωστόσο, συνεχίζεται.

Στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη, με ενσωμάτωση στο 86,37% των εκλογικών τμημάτων, προηγούνται σε σταυρούς ο Νίκος Αβραμίδης, ο Χρήστος Τεντόμας, ο Μανώλης Καλαμπόκας, η Αλεξία Έβερτ, ο Γιώργος Βουλγαράκης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Ευγένιος Κολλάτος, ο Νικόλας Βαφειάδης, ο Βασίλης Αξιώτης και η Δανάη Μιχελάκου Βορίδη.

Στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα, που έλαβε 14,20%, πρώτη είναι η Ρωξάνη Μπέη και ακολουθούν ο Γιώργος Αποστολόπουλος, η Ιωάννα Γεννηματά και η Μαρία Στρατηγάκη.

Στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ζαχαριάδη (13,36%), πρώτη είναι η Δέσποινα Αλεβυζάκη και ακολουθούν η Διάνα Βουτυράκου, Αννα Φιλίνη, Όλγα Μπαλαούρα και Δημήτρης Αγανίδης.

Δήμος Πειραιά

Στο δήμο Πειραιά όπου η επικράτηση του Γιάννη Μώραλη, με 69,89% ήταν εύκολη, η μάχη του σταυρού έχει ως εξής: Προηγούνται σε σταυρούς ο Παναγιώτης Ρέππας, η Χάρις Ζηλάκου, η Νανά Γλύκα, η Ασπασία Αλιγιζάκη, η Αντωνία Καρακατσάνη, ο Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Δημήτρης Αράπης και ο Δημήτρης Βλαχάκος.

Στο ψηφοδέλτιου του Γιώργου Γαβρίλη (13,93%) από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος είναι ο Δημήτρης Γκερλές και ακολουθούν ο Χρήστος Φωτιάδης, η Ευαγγελία Δρίτσα, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Παναγιώτης Βουτυράκος.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Tα επίσημα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ενσωμάτωση στο 97,98%, δίνουν ποσοστό 27,36% στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος θα χρειαστεί δεύτερο γύρο, καθώς στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,72% βρίσκεται ο Στυλιανός Αγγελούδης.

Στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα προηγούνται ο Χάρης Αηδονόπουλος, Σωκράτης Δημητριάδης, ο Σωκράτης Δημητριάδης και ο Μιχάλης Κούπκας.

Στο ψηφοδέλτιο του Αγγελούδη πρώτος σε σταυρούς είναι ο Σάκης Αρναούτογλου και ακολουθούν οι Βασίλης Γάκης, Παντελής Καζαντζίδης, Σπύρος Βούγιας και Πρόδρομος Νικηφορίδης.