Ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος είνα αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα στις πέντε ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες ώστε να κερδίσει την επανεκλογή του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι από τις πιο αμφίρροπες του δεύτερου γύρου καθώς ο Στέλιος Αγγελούδηςήρθε δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά και φιλοδοξεί να κάνει την ανατροπή και να νικήσει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπως ακριβώς έκανε εκείνος με τον Νίκο Ταχιάο στις δημοτικές εκλογές του 2019.  

Το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι των παρατάξεων που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου και κυρίως αυτοί του Σπύρου Πέγκα, ο οποίος ήρθε τρίτος με ποσοστό άνω του 20%. Ο κ. Πέγκας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι του είναι ευκολότερο να στραφούν προς τον ανεξάρτητο Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος, ωστόσο, είχε επί χρόνια δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ.  

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι πιο πιθανό να αντλήσει ψήφους από εκείνους που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους ανεξάρτητους, αλλά προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία, Δρόσο Τσαβλή και Στέργιο Καλόγηρο οι οποίοι αθροιστικά συγκέντρωσαν λίγο πάνω από 10%. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης και έθεσε διλήμματα για τον δεύτερο γύρο. Οπως είπε, τις επόμενες πέντε ημέρες κρίνεται το μέλλον της πόλης και αν στο τιμόνι της θα βρεθούν άνθρωποι από το παλιό πολιτιό προσωπικό που θα την παραδώσουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα της Αθήνας. 

Ο κ. Ζέρβας θα έχει επαφές με τις υπόλοιπες παρατάξεις και ενδέχεται να ζητήσει τη διενέργεια debate με τον Στέλιο Αγγελούδη. Επίσης, ο συνδυασμός του θα σαρώσει πόρτα-πόρτα τη Θεσσαλονίκη για να ενημερώσει τους πολίτες τόσο για τα πεπραγμένα όσο και για το πρόγραμμα της επόμενης θητείας του. Ενεργό ρόλο για την υποστήριξη του δημάρχου θα αναλάβουν και οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θα έχουν επαφές με τοπικούς φορείς και πολίτες, ενώ ο κομματικός μηχανισμός θα τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα. 

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Αγγελούδης απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν την αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και επέμεινε στη δήλωση του πως η παράταξή του είναι ανεξάρτητη και υπερκομματική.