Εξαιρετικούς υποψήφιους αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τον υποψήφιό του Κώστα Ζαχαριάδη, αλλά και αυτόν του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα, σε δηλώσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μάλιστα, επεσήμανε: «Όλοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχασε ποσοστά παρά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης». 

Μέσα από αυτά τα λόγια φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης απαντάει θετικά -πριν καν του τεθεί- στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον β' γύρο.

Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, οι σημερινές εκλογές ανέδειξαν τη σημασία του ΣΥΡΙΖΑ: «Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σήμερα ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μία νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία να μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπετε αυτό σε πολλές περιπτώσεις, αλλά το βλέπετε και στη Θεσσαλία, όπου ο παντοδύναμος περιφερειάρχης υπέστη μεγάλες απώλειες και συγχαίρω τον Δημήτρη Κουρέτα για τον αγώνα του και θα είμαστε στο πλευρό του για την επόμενη εβδομάδα». 

«Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές υποψηφιότητες υπερίσχυσαν. Στην Αττική, ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έδωσε ένα μεγάλο αγώνα, κατάφερε να καταλάβει τη δεύτερη θέση και ήταν τιμή μου να τον στηρίξω αυτές τις μέρες», πρόσθεσε. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του κ. Ιωακειμίδη ήταν κατά πολύ χαμηλότερα από του Νίκου Χαρδαλιά που με 46,59% εκλέχθηκε περιφερειάρχης Αττικής από την πρώτη κιόλας Κυριακή. 

«Ανανέωση χθες» όπως και ο Τσίπρας

Συνεχίζοντας στον ίδιο αισιόδοξο τόνο, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για την επιτακτική ανάγκη να κυβερνήσει η «μεγάλη προοδευτική παράταξη» που θα χτιστεί από εδώ και πέρα, γιατί «υπάρχουν ευκαιρίες», αλλά και για την επόμενη μέρα που χρειάζεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας, μάλιστα, τα λόγια του ίδιου του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για «ανανέωση χθες». Συγκεκριμένα, είπε: «Αύριο χτίζουμε τη νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη και θα αναδείξουμε νέα πρόσωπα, νέα στελέχη, με τις αξίες τις δικές μας, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Το κόμμα μας είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν». Παρόλα αυτά, επαναλαμβάνει τα λόγια του κ. Τσίπρα μερικά χρόνια μετά.

Έκανε ειδική αναφορά και στην Αυτοδιοίκηση που «Πρέπει να είναι ένα ζήτημα διαρκές και όντως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχα πει και στην προεκλογική μου καμπάνια, δεν είχε μεγάλη παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι ένα ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών. Μία, λοιπόν, από τις ευθύνες που αναλαμβάνω προσωπικά είναι να χτιστεί τα επόμενα χρόνια αυτή η παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Αρχίζουμε από αύριο τη μεγάλη ανανέωση, τη μεγάλη εμψύχωση του ανθρώπινου δυναμικού μας, η οποία είναι, πλεόν, επιτακτική ανάγκη».

Θα παροτρύνει τη δικαιοσύνη στον Μπέο 

Στο τέλος, ο κ. Κασσελάκης μίλησε και για τις υβριστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί από πλευράς του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, τονίζοντας πως θα παροτρύνει τη δικαιοσύνη, όπως κάνει πάντα, που «θα κάνει τη δουλειά της». Μόλις ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, έφυγε κατευθείαν χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως στην αρχή της δήλωσής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τις δυνάμεις της Παλαιστίνης, λέγοντας: «Κατ' αρχάς οι σκέψεις μου σήμερα το βράδυ είναι με τους Έλληνες, οι οποίοι μεταφέρονται από το Ισραήλ στην πατρίδα τους, για τους υπόλοιπους που είναι να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες για την ασφάλειά τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας πληροφόρηση για το θέμα και τους ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία. Μην ξεχνάμε τα πιο σημαντικά».