Σε δύο μήνες θα τα μάθει όλα ο Στέφανος Κασσελάκης. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κλείσει ακόμα τον πρώτο μήνα, ωστόσο τα εντατικά δεν φαίνεται να προχωρούν ιδιαίτερα.

«Οι άρχοντες και οι υπηρέτες»

Σήμερα, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν τους άρχοντες των περιοχών τους. Αλλά όπως εξήγησε ο «είμαι πολύ ευκατάστατος» Στέφανος, δεν του άρεσε το «άρχοντες» και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι «υπηρέτες».

Στα εντατικά, λοιπόν, παρότι ο άρχοντας ξεκινά από «Α», δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί. Οπότε μάλλον πρέπει να εξηγήσουμε στον Στέφανο ότι άρχοντας δεν είναι αυτό που μπορεί να έχει ακούσει εκείνος, αυτό που λέμε «είσαι άρχοντας» όταν κερνάς κάνα δυο σφηνάκια παραπάνω, αλλά ο Άρχων (άρχοντας, μη σου βάζω δύσκολα, αγαπητέ) είναι αυτός που άρχει. Που τι κάνει δηλαδή; Ηγείται. Δίνει την κατεύθυνση. Διαχειρίζεται τις καταστάσεις και έχει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στον τομέα που έχει ο ίδιος επιφορτιστεί (που έχει αναλάβει δηλαδή, δεν είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο να φορτίσει). Ανώτατος Άρχων στη χώρα μας π.χ., αγαπητέ Στέφανε, είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Ανωτάτη Αρχή.

Υπηρέτες του λαού είναι όλος ο πολιτικός κόσμος και φυσικά κι εσύ πλέον.

Αλλά μου τα μπερδεύεις, αγαπητέ. Έχουμε πολλή δουλίτσα ακόμη…