Διαφωτιστική για το μέλλον της χώρας ήταν η ημέρα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόταν στη Σύνοδο Κορυφής στη Γρανάδα με προτάσεις και θέσεις για το μεταναστευτικό και την κλιματική κρίση, ενώ την Τετάρτη είχε γίνει η καθέλκυση της Belhara «Κίμων», εντός των συνόρων και συγκεκριμένα στην Αθήνα, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, αποδείκνυαν στους πολίτες τον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός, θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός, πιθανόν και μετά το 2027.

Ο αριστερός Batman και η Γκόθαμ Αθήνα

Από τη μία ο κ. Κασσελάκης, μετά το Βατερλό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πήγε για μία τυπική διαδικασία και βρήκε 16 αντάρτες μπροστά του, εμφανίστηκε στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη. Και αφού μας μίλησε για την επιθυμία του να αποκτήσει δύο παιδιά με παρένθετη μητέρα, αλλά και μας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αμερικανάκι αλλά κρητίκαρος, έχοντας ως τρωτό σημείο ότι είναι Κριός με Υδροχόο, μας μετέφερε και το μήνυμα του Batman. Ο Batman λοιπόν, κατά κόσμον Μπρους Γουέιν, σύμφωνα με τον Στέφανο τον Κασσελάκη, είναι ένας αριστερός που φροντίζει για το καλό των άλλων. Με αυτήν την παρομοίωση, ο Stefanos, μας κατέστησε σε όλους σαφές, ότι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο Batman. Θεωρητικά, ο κ. Κασσελάκης έχει τα λεφτά του Μπρους του Γουέιν. Τώρα κατά πόσο βάζει τη μάσκα τα βράδια και πηδάει από ταράτσα σε σκεπή, παίρνει το Μπάτμομπιλ και βγαίνει στη γύρα να πατάξει το έγκλημα, δεν μπορώ να το ξέρω.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου

Τις ίδιες στιγμές περίπου, ο κ. Ανδρουλάκης, έβλεπε το όραμα του «Βασιλικού Σοσιαλισμού» να εκτυλίσσεται έμπροσθεν αυτού. Κεχρισμένος ιππότης, Δούκας των Αθηνών κατά τον Δούκα του Εδιμβούργου, ο Χάρης Δούκας, που έχει και το όνομα άλλωστε, γιατί να μην έχει και τη χάρη. Ο μέγας πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατίας λοιπόν, είπε στην προεκλογική συγκέντρωση του Δούκα της Αθήνας, ότι θα πρέπει να μην βγει Δήμαρχος ο «πρίγκηπας» (Μπακογιάννης) αλλά ο Δούκας, ο Χάρης. Πιθανότατα κάπου να μπερδεύτηκε ο κ. πρόεδρος και να νόμιζε ότι ο Δούκας είναι αξίωμα του προλετάριου ίσως. Ή να πίστεψε ότι το Δουκάτο είναι κάτι σαν σοβιετικό δικτατορικό προτεκτοράτο και σου λέει καλό είναι, θα το πω.

Με λίγα λόγια…

Ο ένας πιστεύει ότι είναι ο Batman και ο άλλος δεν ξέρει ούτε ότι ο Δούκας δεν αποτελεί μέρος του σοσιαλισμού.

Κάπου σε μία γωνία σήμερα, ο πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή από τη Γρανάδα, μειδιά, με έναν Espresso και την εφημερίδα του, απογοητευμένος παράλληλα, μιας και συνεχίζει να αντιπαρατίθεται πολιτικά με το κενό…