Πάνε περίπου δύο εβδομάδες από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κεντρική Ελλάδα και από το Σάββατο το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού έχουμε μπροστά μας όλο το πλαίσιο των αλλαγών που έρχονται στο κράτος με αφορμή τη θεομηνία και τις καταστροφές. Η καταστροφική κακοκαιρία, η οποία έπληξε τον θεσσαλικό κάμπο λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο και στον Εβρο, δημιούργησε ένα νέο πλαίσιο στο οποίο πρέπει να ανταποκριθεί η κυβέρνηση.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ με την παρουσία του και την ομιλία του στη ΔΕΘ έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν θα κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του: Οι παθογένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν στη λειτουργία του κράτους ώστε να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα.

ΕΔΕΙΞΕ ΕΠΙΣΗΣ ο πρωθυπουργός ότι έχει κατανοήσει το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Ποιο είναι αυτό; Προφανώς η δομή και η λειτουργία του κράτους. Για άλλη μια φορά μετά από μεγάλες καταστροφές φάνηκε η  ανεπάρκεια του κράτους και οι χρόνιες ανεπάρκειες που απαιτούν άμεσες μεταρρυθμίσεις και ριζικές παρεμβάσεις.

ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ της υπόθεσης είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι ο μόνος από το πολιτικό σύστημα ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει νέες μεταρρυθμίσεις και σημαντικές αλλαγές. Επειδή πέρασαν δύο εβδομάδες από την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας στην Κεντρική Ελλάδα δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε τι συνέβη με τους συνανθρώπους μας εκεί. Το ζητούμενο είναι να μην το ξεχάσουν ούτε οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί.

Η ΕΛΛΑΔΑ, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό σκηνικό, έχει μία και μοναδική ελπίδα. Τη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Κανένας άλλος δεν μπορεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να αψηφήσει το πολιτικό κόστος. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο σκληρή να αν διαβάζεται για τους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη