Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του και όπου δει ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού θα το διορθώσει με αλλαγές. Αυτό προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές μέσα από την κυβέρνηση, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά ούτε η ονοματολογία ούτε οι αποφάσεις που αφορούν πρόσωπα τα οποία θα μπουν ή θα βγουν από την κυβέρνηση. 

Αυτό που προέχει τώρα είναι να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες και να απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα ώστε να μη μολυνθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας. Δεν προέχουν τώρα ούτε η ονοματολογία ούτε ο ανασχηματισμός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει τις αποφάσεις του και θα τις ανακοινώσει όταν έρθει η ώρα. 

Όσοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαρρέουν ονόματα και συντηρούν σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με ανασχηματισμό εν μέσω των πρωτοφανών καταστροφών στα χωριά της Θεσσαλίας είναι πολιτικά απαράδεκτοι. Όσοι εποφθαλμιούν υπουργικές καρέκλες εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς καταστροφής από την κακοκαιρία είναι ιδιοτελείς και να ξέρουν ότι δεν πρόκειται τελικά να υπουργοποιηθούν. 

Να ξέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί και θα μάθει από πρώτο χέρι ποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διέρρεαν σενάρια αλλαγών μόνο και μόνο για να παίξει το δικό τους όνομα σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης θα ενημερωθεί για το κατά πόσον υποστήριξαν τις κυβερνητικές προσπάθειες συγκεκριμένοι βουλευτές και ποιοι κρύφτηκαν στα δύσκολα χωρίς να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών. 

Κατά συνέπεια να ξέρουν όσοι βουλευτές δεν έβαλαν πλάτη ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν στο μέλλον, αλλά η βάση της παράταξης και οι ψηφοφόροι γενικότερα θα τους απαξιώσουν και θα τους τιμωρήσουν, όταν έρθει η κρίσιμη ώρα της επιλογής. 

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως την έχτισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, λειτουργεί συλλογικά και πάντα όλοι βάζουν πλάτη στις μεγάλες κρίσεις. Γιατί η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένη με την πατρίδα και τις δυσκολίες που πέρασε, περνά και θα περάσει η χώρα. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι οι βουλευτές... 

Νίκη από τον πρώτο γύρο διαφαίνεται για Κράτσα 

Μαζί με τις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τις τάσεις των κομμάτων, μαθαίνω ότι έχουν αρχίσει και τρέχουν μια σειρά από μετρήσεις οι οποίες αφορούν περιφέρειες της χώρας. Για την πρωτιά του Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγραψα χθες, ενώ μαθαίνω ότι παρόμοια ποσοστά με τον εκείνον εξασφαλίζει και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, παρότι κατεβαίνει ως υποψήφια περιφερειάρχης αντάρτης της Νέας Δημοκρατίας. Η Ρόδη Κράτσα πλησιάζει το 43% και είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την εκλογή της από τον πρώτο γύρο. 

Αύριο ολοκληρώνονται δύο πανελλαδικά γκάλοπ 

Από αύριο Πέμπτη θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που έχουν συμπεριλάβει τις πρωτοφανείς περιβαλλοντικές (και όχι μόνο) καταστροφές τόσο στον Έβρο όσο και στη Θεσσαλία. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κάποια δημοσκόπηση που να έχει διαρρεύσει και να δείχνει, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, τη Νέα Δημοκρατία να χάνει εντυπωσιακά ποσοστά από την εκλογική δύναμή της. Οι δημοσκοπήσεις που τρέχουν θα ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη. Την Παρασκευή θα έχουμε μια πρώτη εικόνα...