Τουλάχιστον τρεις μήνες πριν σας είχα ενημερώσει, από αυτή τη στήλη, ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει την απόφαση και στις ευρωεκλογές ΔΕΝ θα αλλάξει το σύστημα εκλογής με λίστα. Θα κρατήσει το σταυρό προτίμησης των υποψηφίων για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά αναφέρθηκε και επίσημα στο θέμα, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ μας. Για τις ευρωεκλογές είπε ότι θα γίνουν με σταυρό, χωρίς όμως να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ως προς τις εθνικές εκλογές τόνισε: «Δεν θα κάνω καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε από την απλή αναλογική. Ο τελικός απολογισμός δεν ήταν θετικός. Θα είχε διαφορετική σύνθεση η Βουλή αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική και στην πρώτη κάλπη».

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έκανε την επιλογή του. Αποφάσισε η εκλογή των ευρωβουλευτών να γίνει με σταυρό και πολύ καλά έκανε. Δεν υπάρχει πιο δίκαιο και πιο δημοκρατικό σύστημα από τη σταυροδοσία. Κανένας δεν έχει παράπονο και ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες και όχι μόνο από τον αρχηγό.

ΕΠΙΘΥΜΕΙ το σταυρό και για έναν ακόμα λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για να μην επαναπαυθεί κανένας υποψήφιος ευρωβουλευτής και όλοι να τρέξουν να αγωνιστούν και να κερδίσουν την προτίμηση του κόσμου με σταυρό, κάτι που θα βοηθήσει και συνολικά την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έφερε ο Αντώνης Σαμαράς (για να θυμόμαστε ποιος το αποφάσισε πρώτος) είναι το πιο δίκαιο από όλα και ευνοεί τους υποψηφίους που είναι κοντά στους πολίτες και στην κοινωνία. Το ότι κάποιος πρέπει να είναι αναγνωρίσιμος είναι κάτι που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις με το σταυρό. Είτε είναι εθνικές εκλογές είτε είναι ευρωεκλογές είτε είναι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ είναι απόλυτα δημοκρατική διαδικασία και κανένας αρχηγός δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί. Ο αγώνας για τη σταυροδοσία ενισχύει τον πολιτικό αρχηγό, όπως θα ενισχύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αγώνας για τις ευρωεκλογές δεν ξεκίνησε, θα ξεκινήσει όμως αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους...