Σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που οι μάχες για να σωθούν άνθρωποι από τις φωτιές και τις πλημμύρες ήταν σχεδόν καθημερινές, υπήρξαν 2-3 υπουργοί που αποτέλεσαν την παραφωνία στην κυβερνητική προσπάθεια να διασωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Δεν είναι η ώρα να τους «σταυρώσουμε» εμείς, γιατί πολιτικά θα το κάνει ο πρωθυπουργός όταν έρθει η ώρα και αποφασίσει να προχωρήσει σε κυβερνητικές αλλαγές, πρέπει όμως να επισημάνω ότι σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν δυσλειτουργίες που πρέπει να διορθωθούν.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ασχολείται με όλα, γι’ αυτό υπάρχουν συνεργάτες τους και επιτελείς που επιβλέπουν το κυβερνητικό έργο και συντονίζουν όπου μπορούν.

Είναι κοινή διαπίστωση για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ότι από τη στιγμή που έφυγε από το Μαξίμου ο Γ. Γεραπετρίτης για να αναλάβει το ΥΠΕΞ, ο συντονισμός των υπουργών δεν γίνεται με την ίδια αποτελεσματικότητα που γινόταν παλαιότερα.

Μαθαίνω από το δικό μου ρεπορτάζ ότι στη διαπίστωση έχει προσχωρήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αντιλαμβανόμενος ότι υπάρχει πρόβλημα με 2-3 υπουργούς, θα πάρει τις αποφάσεις του και θα προχωρήσει σε αλλαγές, όσο νωρίς και αν είναι σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές.

Στην κυβέρνηση πρέπει να τρέξουν μια σειρά από γεγονότα και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τον τόπο σε οριστική αλλαγή σελίδας. Δεν μπορεί επί μονίμου βάσεως 2-3 υπουργοί να δημιουργούν προβλήματα, με τις δηλώσεις τους να αλλάζουν όλη την ατζέντα και με την αναποτελεσματικότητά τους να φέρνουν πίσω συνολικά το κυβερνητικό έργο.

Όλα αυτά τα ξέρει και μάλιστα πολύ καλά ο Κ. Μητσοτάκης. Εχει πλήρη εικόνα ο πρωθυπουργός για το τι γίνεται στην κυβέρνηση. Και θα πάρει τις αποφάσεις του που μπορεί να δυσαρεστήσουν αρκετούς, θα είναι όμως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργίας της κυβέρνησης και του έργου της.

Ο πρωθυπουργός έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και αυτόν εμπιστεύθηκε ο κόσμος για να διαχειριστεί τις τύχες του άλλη μια τετραετία. Ο κόσμος πιστεύει στον Κ. Μητσοτάκη και από αυτόν περιμένει αποφάσεις… Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…