Αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο. Μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενοχλημένος με τη συμμετοχή του στο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Και είναι ενοχλημένος αφενός γιατί δεν τον ρώτησε κανείς και αφετέρου γιατί στο σποτ εκτός από τον ίδιο δεν συμμετέχει κανένας άλλος, ούτε καν οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι!

Τι συνέβη όμως πραγματικά; Η Οργανωτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να συνεννοηθεί με τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, επειδή έβλεπε ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για να συμμετέχουν τα στελέχη στη διαδικασία, σκέφτηκε να παίξει τον Αλέξη Τσίπρα γιατί κανένα άλλο πρόσωπο δεν συγκινεί το εκλογικό σώμα, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιηθεί το βίντεο για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής χωρίς να υπάρχουν σε αυτό οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ!

Η εικόνα που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μερικά 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εσωκομματική διαδικασία μόνο ειδυλλιακή δεν είναι. Μπορεί όλοι στην Κουμουνδούρου να επικαλούνται την ενότητα και να έβγαζαν φωτογραφίες με χαμόγελα στο Συνέδριο του Σαββάτου, στην πραγματικότητα όμως όλοι έχουν καταλάβει τι θα γίνει μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Πολύ δύσκολα το κόμμα του Τσίπρα, όποιον και αν εκλέξει αρχηγό, θα παραμείνει ενωμένο. Δεν υπάρχει ο συνδετικός κρίκος για να συσπειρώσει τις τάσεις και να μπορέσει να εμπνεύσει με νέο όραμα και προοπτική. Κανένας δεν μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές εξουσίας και κανένας δεν μπορεί να ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά που είχε πιάσει στις εκλογές του 2015.

Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προϊόν που δεν έχει θέση ως κόμμα εξουσίας στη νέα εποχή. Το κόμμα αυτό έχει παλαιολιθικές ιδέες και πρακτικές, δεν έχει πολλά στελέχη για να κυβερνήσει τον τόπο και γενικά δεν μπορεί να πείσει την κοινωνία ότι αποτελεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία βλέπουν μπροστά τους τα πιο σοβαρά και μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Μοιράζει υποσχέσεις για την ευρωλίστα

Υποσχέσεις σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και σε δύο γνωστούς δημοσιογράφους, ότι θα τους συμπεριλάβει στη λίστα των ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουμε ότι δίνει δεξιά και αριστερά η Εφη Αχτσιόγλου.

Οι υποσχέσεις έχουν να κάνουν με το ότι θα τους συμπεριλάβει στη λίστα και ότι θα τους στηρίξει για να εκλεγούν με σταυρό! Βέβαια, υπό κανονικές προϋποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλέξει πάνω από τέσσερις ευρωβουλευτές. Με δεδομένο ότι οι Κόκκαλης και Αρβανίτης μάλλον θα ξαναψηφιστούν μόλις δύο θέσεις μένουν κενές. Ποιος θα μπορέσει να πρωτοεκλεγεί;

Εκτιμήσεις για σαρωτικό ποσοστό στην Κρήτη

Στην εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην εσωκομματική διαδικασία στο νησί της Κρήτης θα ξεπεράσει το 60% κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμούν ότι η στήριξη του Πολάκη και του Αποστολάκη, σε συνδυασμό με την κρητική καταγωγή του, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον σκληρό πυρήνα των συμμετεχόντων στην εσωκομματική διαδικασία και θα τον ψηφίσουν μαζικά. Την εκτίμηση κάνουν στελέχη τα οποία κρατούν ίσες αποστάσεις από όλους, κατά συνέπεια οι εκτιμήσεις θεωρούνται αξιόπιστες…