Αυτά που γράφαμε και διαπιστώναμε προεκλογικά, τα είδαμε στις εσωκομματικές εκλογές να γίνονται πράξη και να στρέφονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δηλαδή που πίσω από την ανωνυμία τους χυδαιολογούσαν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, άρχισαν τώρα να στρέφονται εναντίον των υποψηφίων προέδρων που δεν τους είναι αρεστοί!

Διάλεξαν εσωκομματικά στρατόπεδα και άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις σε ένα κρεσέντο οχετού και τοξικότητας που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει και μάλιστα πολύ ακριβά στο εσωτερικό του τη δημιουργία κομματικών στρατών trolls που η Κουμουνδούρου εξέθρεψε για να πετάξει λάσπη στους αντιπάλους της και ειδικά στη ΝΔ, στον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά, αλλά και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος δεν τη βλέπει μάλλον δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό. Μάλλον δεν καταλαβαίνει ότι στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ η τοξικότητα στην οποία επένδυσε όχι μόνο την περίοδο των εκλογών, αλλά από το 2015 και την περίοδο δηλαδή που ο ίδιος ως κόμμα κυβερνητικό πετούσε λάσπη στα κόμματα που ήταν τότε στην αντιπολίτευση.

Όλα αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Ούτε να μας ικανοποιεί ο εμφύλιος ύβρεων στα κοινωνικά δίκτυα που σπάρασσε τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο επειδή το κόμμα αυτό θα οδηγηθεί σε εμφύλιο και σε διάσπαση, με αποτέλεσμα να μην έχει χαρακτηριστικά κόμματος εξουσίας.

Οι υβριστές οικογενειών, προσώπων, αρχών και αξιών πρέπει να τελειώνουν από το Διαδίκτυο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε όποιος χυδαιολογεί εναντίον ψηφοφόρου, στελέχους ή πολιτικού προσώπου να τιμωρείται πολύ αυστηρά ώστε να υπάρχει παραδειγματισμός για όσους θέλουν να συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο των απειλών και των ύβρεων στο Διαδίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμωρηθεί πολύ αυστηρά σε πολιτικό επίπεδο για την απαράδεκτη τοξικότητα που καλλιέργησε από το 2015 και μετά. Το θέμα είναι να τιμωρηθούν και όσοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους και υβρίζουν συνεχώς. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό θέλει η κοινωνία που σέβεται όλες τις πολιτικές απόψεις και συμπεριφέρεται με ήθος και ευπρέπεια.

Αν κερδίσει θα τον στείλει σε άμεση αποστρατεία

Να χρυσώσει το χάπι στον Αλέξη Τσίπρα θα προσπαθήσει η Έφη Αχτσιόγλου, εάν και εφόσον κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές. Μαθαίνουμε ότι το σχέδιο αποστράτευσής του έχει να κάνει με την υπόσχεση ότι θα υποστηριχθεί για να αναλάβει θεσμική θέση στην ΕΕ και επίσης ότι θα του προταθεί η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Επί της ουσίας θα πρόκειται για πρόταση αποστράτευσης του Τσίπρα από την εσωτερική πολιτική σκηνή. Το θέμα είναι εάν τα αποδεχθεί όλα αυτά. Δύσκολο, με δεδομένο ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συντριβεί και στις ευρωεκλογές, ο Τσίπρας θα σκεφτεί να δημιουργήσει το δικό του κόμμα…

Βλέπει μικρή συμμετοχή αλλά δεν θα κάνει τίποτα

Τη δική του εκτίμηση για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει ο Αλέξης Τσίπρας σε συζητήσεις που έχει με φίλους και γνωστούς. Μαθαίνουμε ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι για τον διάδοχό του περίπου θα ψηφίσουν 60.000 μέλη. Η εκτίμηση αυτή, εάν επιβεβαιωθεί, δεν θα είναι καθόλου ικανοποιητική.

Παρ’ όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να παρέμβει με δημόσια δήλωσή του να παρακινήσει περισσότερα μέλη για να πάνε να ψηφίσουν. Εάν ήταν, θα το είχε κάνει στο Συνέδριο του Σαββάτου…