Σε μια κανονική χώρα η είδηση που θα παρουσιάσω παρακάτω θα έπρεπε να είναι πραγματικά η είδηση της εβδομάδας. Εδώ όμως έχουμε την... Κασσελακειάδα, με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ασχολείται συνεχώς, αφήνοντας τα μεγάλα, τα θετικά και τα σοβαρά πιο πίσω στην επικαιρότητα.

ΛΟΙΠΟΝ, τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία δεν έχουν τέλος. Δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, διψήφια ποσοστά ανόδου έναντι της χρυσής χρονιάς του ελληνικού τουρισμού, το 2019, καταγράφουν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο επτάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, καταγράφονται έσοδα 10,32 δισ. ευρώ φέτος στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, έναντι 8,5 δισ. το 2022 αλλά και 9,11 δισ. το 2019. Ετσι η άνοδος με τα προ πανδημίας έσοδα φτάνει το 13,2%. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ιούλιο, τα έσοδα είναι φέτος 4,12 δισ. ευρώ και συγκρίνονται με 3,5 δισ. ευρώ πέρυσι και 3,7 δισ. ευρώ το 2019.

ΣΠΑΣΑΜΕ όλα τα ρεκόρ λοιπόν, παρά τις φωτιές που έβαλαν οι εμπρηστές και επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία και τον τουρισμό σε νησιά όπως η Ρόδος, που αποτελούν τη βαριά τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι αυτή η ποιοτική αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα σημαίνει ότι έχει αναβαθμιστεί η τουριστική υποδομή της χώρας. Σημαίνει επίσης ότι δεν είναι όλοι τουρίστες με «βραχιολάκι», ούτε είναι όλοι τουρίστες με σανδάλια και ένα τυλιχτό σουβλάκι στο χέρι. Αυτή η ποιοτική αναβάθμιση έχει φέρει μεγάλη αύξηση των εσόδων, παρά τη μείωση των τουριστών σε πραγματικούς αριθμούς. Εχει φέρει επιπλέον έσοδα στο Λογιστήριο του Κράτους και διευκολύνει την κυβέρνηση στους οικονομικούς σχεδιασμούς της, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΟ όλων είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές προκρατήσεις μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου στα νησιά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Αθήνα και αυτό σημαίνει πολλά για το πόσο ψηλά θα φτάσουν τελικά τα έσοδα φέτος από τον τουρισμό. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθουν και άλλα καλά νέα για τη χώρα μας. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους...