Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σήμερα, Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επενδυτές και εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών, οι οποίοι, μάλιστα, εξέφρασαν και τα συγχαρητήριά τους για τη νέα εκλογική νίκη και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός παρουσίασε αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας, δίνοντας έμφαση στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ενώ μίλησε, ακόμα, για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των μισθών και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της ενέργειας, καθώς η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο κόμβο και σημείο εισόδου ενέργειας, αλλά επιδιώκει να μετατραπεί και σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.

Επιπλέον, οι κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον ρόλο, που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρόμου Ασίας-Μέσης Ανατολής- Ευρώπης και υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Μητσοτάκης: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, σύμφωνα και με ανάρτηση που έκανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η συζήτηση ανάμεσα στους ηγέτες των δύο χωρών επικεντρώθηκε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού ανέφερε τα εξής: «Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol, συζητήσαμε για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, όπου και βρίσκεται με αφορμή τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, περιλαμβάνει ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Yale στις 19:30 ώρα Ελλάδας, ενώ απόψε αργά το βράδυ, στις 00:45 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.