Μια μόλις ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Παλαιστινίων στο Ισραήλ, η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, έκρινε σκόπιμο να δηλώσει την στήριξή της μέσω Facebook, στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος (που προέρχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ), το 2021 είχε σηκώσει την σημαία της Παλαιστίνης στο δημαρχείο του Χαλανδρίου.

Την ώρα που καλούνται άπαντες να καταδικάσουν δίχως αστερίσκους τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Παλαιστινίων, η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να δώσει δημοσίως στήριξη στον δήμαρχο που σήκωνε τη σημαία της Παλαιστίνης στο δημαρχείο. Και επειδή δεν είναι προφανές το «γιατί αυτό είναι προβληματικό;», το μόνο που πρέπει να ξέρει κανείς είναι ότι τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν καταδίκασε απολύτως καμία φράξια των Παλαιστινίων, ούτε ο Μαχμούντ Αμπάς, ο ηγέτης της -υποτίθεται- μετριοπαθούς Φατάχ. Την στιγμή που οι Παλαιστίνιοι εν συνόλω συντάχθηκαν με την πρωτοφανή χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, είναι βαθιά προβληματικό να σχετίζεται κανείς, με οτιδήποτε Παλαιστινιακό.

Βέβαια, αυτό αφορά ανθρώπους που δεν πάσχουν από ιδεολογικές αγκυλώσεις, συνεπώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θα πιέσει την Έλενα Ακρίτα να ανασκευάσει, αλλά είναι πολύ πιθανό το ίδιο το κόμμα να δηλώσει θρασύτατα την στήριξή του, στον εν λόγω δήμαρχο.

Η ανάρτηση της Ακρίτα

Η ανάρτηση του δήμου Χαλανδρίου το 2021