Τον συνδυασμό της ανεξάρτητης και προερχόμενης από τη Νέα Δημοκρατία Κρίστης Αγαπητού «Αγαπάμε στο Χαλάνδρι» που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 25,52% ανακοίνωσε ότι θα στήριξει ο συνδυασμός «Χαλάνδρι στο φως» του Χάρη Ρώμα.

Στην ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Ρώμα, ο οποίος ήρθε τρίτος με 14,91% επισημαίνεται ότι και οι δύο συνδυασμοί ασπάζονται τις φιλελεύθερες ιδέες «και επιπλέον θεωρούν ατελέσφορη την λειτουργία της νυν διοίκησης του δήμου. Το Χαλάνδρι έχει ακόμη την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και θα ήταν μικρόψυχο και μικροπολιτικό να μπούμε εμπόδιο σ’ αυτή την ευκαιρία. Δίνουμε το χέρι μας στο χέρι συνεργασίας που μας προτάθηκε και παρακινούμε όσους δημότες πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, αλλά παρέμειναν αδρανείς την προηγούμενη Κυριακή, αυτή την φορά να πάνε να ψηφίσουν γιατί η "απέναντι μεριά" δεν είναι αδρανής όταν πρόκειται να ψηφίσει. Διεκδικήστε αυτά που θέλετε για να γίνει η ζωή σας καλύτερη. Εμείς, έτσι και αλλιώς, θα διεκδικούμε πάντα περισσότερο φως για το Χαλάνδρι μας!».

Την Κυριακή, η Κρίστη Αγαπητού θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον επί σειρά ετών δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε στον πρώτο γύρο 42,84%. Αν και ο κ. Ρούσσος βρέθηκε μια ανάσα από την επανεκλογή του, πλέον η κ. Αγαπητού διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία. Σχολιάζοντας τη στήριξη που έδωσε ο Χάρης Ρώμας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για «σημαντική είδηση» γιατί «έτσι μετά από καιρό η Νέα Δημοκρατία στο Χαλάνδρι κατέρχεται επιτέλους ενωμένη και διεκδικεί τον Δήμο με σοβαρές αξιώσεις». 

«Αισθάνομαι τεράστια δυσφορία, που το Χαλάνδρι ένας όμορφος αστικός Δήμος, διοικείται ήδη εδώ και 8 χρόνια από έναν δήμαρχο προσκείμενο στην άκρα Αριστερά, ο οποίος ανεμίζει έξω από το δημαρχείο του την σημαία της Παλαιστίνης, αγνοώντας όλες τις συμμαχίες του ελληνικού κράτους και τα εγκλήματα που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο Ισραήλ από τους τρομοκράτες της Χαμάς, που στις εθνικές εορτές βάζει να ακούγονται αντάρτικα τραγούδια λες και ζούμε στο 1946-49, αλλά που το κυριότερο αρνείται να συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί μας για να απορροφήσει ευρωπαϊκούς πόρους χάνοντας συνεχώς ευκαιρίες για να γίνει η ζωή των κατοίκων του Χαλανδρίου καλύτερη. Τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης έχοντας στην ευθύνη μου το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ δεν ήρθε να μου ζητήσει απολύτως τίποτε, ενώ πολλοί άλλοι δήμοι ήρθαν έτοιμοι και διεκδίκησαν και πήραν σημαντικούς πόρους εκτελώντας μεγάλα έργα για τους δημότες τους» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.