Βαριά εκτεθειμένο αφήνει το ΠΑΣΟΚ η ακούσια ομολογία του Νίκου Ανδρουλάκη ότι γνώριζε εξ αρχής το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, σχετικά με την ΕΥΠ.

Την απορία για το πώς γνώριζε ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος απηύθυνε και το ερώτημα γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μειώνει το δικαίωμα του Κοινοβουλίου να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του για την επιλογή μελών της ΑΔΑΕ

«Εάν δεν αρέσουν τα πρόσωπα που προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής, υπάρχει η δυνατότητα, η Διάσκεψη των Προέδρων, και μάλιστα, επειδή απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων –δεν αρκεί η ψήφος της ΝΔ– να πει: Δεν μου αρέσουν, δεν τα εγκρίνω, απορρίπτω την πρόταση. Εσείς τι θέλετε τώρα; Ούτε αυξημένη πλειοψηφία να μην υπάρξει. Να μένουμε εκεί, με αυτούς που έχει λήξει η θητεία τους, για να παίρνουν τις αποφάσεις, που μάλιστα ο πρόεδρός σας τις ξέρει από πριν» είπε με νόημα ο κ. Βορίδης και αναρωτήθηκε: «πού τις ξέρει ο κ. Ανδρουλάκης τις αποφάσεις της Αρχής; Πώς τις γνωρίζει; Πού ξέρει τι θα αποφασίσει η ολομέλεια; Εγώ δεν το ξέρω. Εγώ δέχομαι ότι η Αρχή με ακεραιότητα, και τα μέλη της θα διαβουλευθούν και σύμφωνα με την πεποίθησή τους θα πάρουν μία απόφαση. Εσείς από πού γνωρίζετε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή, και λέτε ότι το κίνητρό μας είναι να αποφύγουμε αυτή την απόφαση;»

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής των νέων μελών της ΑΔΑΕ και πρόσθεσε:  «Επειδή σας αρέσουν οι συμπτώσεις. Αμέσως μετά, η Αρχή, τη στιγμή που ακόμα τα πράγματα σε μια σειρά ζητημάτων ήταν ανοιχτά, επέλεξε να συγκαλέσει ο πρόεδρος, όπως έχει δικαίωμα, την ολομέλεια, για την Τετάρτη. Οποία σύμπτωσις! Την Πέμπτη ξεκινάει η διαδικασία εκλογής νέων μελών και την Παρασκευή ορίζεται η συγκεκριμένη συνεδρίαση. Το ποιος ακολουθεί ποιον και για ποιο λόγο, εγώ το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ έχω απόλυτο σεβασμό στην Αρχή και σταματώ εδώ».