Η αγωνία του Νίκου Ανδρουλάκη για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δείχνει να τον οδηγεί σε μια λογική ανάλογη με αυτήν που κυριάρχησε στον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί και με τον νέο πρόεδρο. Η παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της ΑΔΑΕ χαρακτηριστική όπως και η επανάληψη των θεωριών αναφορικά με τις παρακολουθήσεις. 

Ορθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι τον Στέφανο Κασσελάκη τον στήριξαν ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς που έχουν καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό όμως δεν αλλάζει τα δεδομένα που ήδη καταγράφονται και στις πρώτες δημοσκοπήσεις. Δηλαδή ότι το μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ και ο εμφύλιος που είναι σε εξέλιξη δεν βοηθά τον ίδιο και το κόμμα του.

Αντιθέτως, το ενδεχόμενο μελλοντικά να ανακόψει τις όποιες ροές από ΣΥΡΙΖΑ προς ΠΑΣΟΚ ή να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χαριλάου Τρικούπη δείχνει εφικτό. Πολύ περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία η ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζει κοινά σημεία με αυτήν του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Παύλου Πολάκη που μαζί με τον Νίκο Παππά βρίσκονται στο στενό επιτελείο και του νέου επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Αυτή η αγωνία κάνει τον Νίκο Ανδρουλάκη να εκτιμά πως πρέπει να μεταφέρει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση στη Βουλή απ' όπου θα απουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό δηλαδή που επιχείρησε να κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την απουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την προηγούμενη Βουλή. Το θέμα όμως είναι τι ακριβώς θα πράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Διότι αν σκοπεύει να κινηθεί για να αναδείξει μια δήθεν ανικανότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού –ό,τι δηλαδή προσπάθησε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– μάλλον παίζει ένα χαμένο παιχνίδι.

Δυστυχώς για τους θιασώτες της τακτικής του… σκληρού ροκ, οι πολίτες ζητούν λύσεις από τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος. Η καθημερινότητα, η ασφάλεια και η ακρίβεια αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Γι' αυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να καθορίζει αυτές ακριβώς τις παραμέτρους στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα ερωτήματα και τα προβλήματα των πολιτών.

Κυρίως όμως να δικαιώσει τόσο την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές που προηγήθηκαν αλλά και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Εμπιστοσύνη που καταγράφεται και στις πρώτες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπου η φθορά της κυβέρνησης από τις καταστροφές που προηγήθηκαν είναι σχεδόν μηδαμινή.

Η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με την επιλογή νέας διοίκησης στην ΑΔΑΕ δείχνει ακριβώς την αγωνία του και την αδυναμία του να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση. Ευελπιστεί απλά σε μια ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και πετά πέτρες στο κυβερνητικό παράθυρο.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις αλλαγές των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής; Μελών που η θητεία έχει λήξει. Και πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ενημερωθεί για τη σχετική συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων και μετά η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε συνεδρίαση για την Παρασκευή; Τα όσα αποκάλυψε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης χαρακτηριστικά. Όπως και η στάση του ΠΑΣΟΚ…