Δήλωση-απάντηση σε ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης, «η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Κυβέρνηση διότι ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και έναν χρόνο».

«Αναφέρθηκε, μάλιστα, όπως και ο κ. Ανδρουλάκης στη Βουλή και σε ένα επικείμενο πρόστιμο από την Ανεξάρτητη Αρχή», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ρωτάμε ευθέως τον κ. Ανδρουλάκη και την κα Αυγέρη: Από πού και με ποιον τρόπο γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο;

Και, σε κάθε περίπτωση, ποια είναι η πρότασή τους; Να διατηρηθούν ως μέλη μιας Ανεξάρτητης Αρχής πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει; Να μην αντικατασταθούν ποτέ;».

Στο τέλος, κατέληξε, σημειώνοντας: «Τα πρώτα δείγματα μαρτυρούν ότι η ευχή μας να αποκτήσει επιτέλους η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί».