Συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη για τη νίκη του στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Κασσελάκη στις 14:00 και θα του ζητήσει να συναντηθούν.

«Η αντιπαράθεση μας με τον κ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική. Γι' αυτό αναμένουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του σε όλα τα ζητήματα. Επίσης ελπίζουμε να φύγει από τη λογική της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου που για πολλά χρόνια υπηρετεί το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος. Δεν σας κρύβω ότι η προεκλογική συμπόρευση του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους, αυτού του τοξικού λόγου αλλά και ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες. Στο Κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχουν ανάγκη οι πολίτες και η απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά ένα σοβαρό θεσμικό μειονέκτημα» τόνισε. 

Τα μέτρα για την κακοκαιρία 

«Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα για την ενημέρωση και τον συντονισμό των ενεργειών των συναρμόδιων φορέων ενόψει του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ αλλά και την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία Ντάνιελ, την πρόοδο στην καταβολή των αποζημιώσεων και την ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ανέφερε ότι σήμερα Δευτέρα, αύριο Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες στην περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και το μάθημα θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης, με εξαίρεση τα σχολεία των περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες εκεί δεν συμβάλουν προς το παρόν στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Πρόσθεσε επίσης και σχολεία στο νομό Φθιώτιδας που επίσης αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά. 

«Στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός και συνεργεία των ΟΤΑ πραγματοποιούν καθαρισμούς σε ποτάμια, ρέμματα και φρεάτια και αποκαθιστούν αναχώματα», διαβεβαίωσε ο κ. Μαρινάκης. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ που επιχειρούν ή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα σε περιοχές της Θεσσαλίας καθώς και στα πλοία και εναέρια μέσα που επίσης βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Παρέθεσε στη συνέχεια επίσης αναλυτικά δυναμικό και μέσα που έχουν κινητοποιηθεί καθώς και παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο ορεινό και πεδινό δίκτυο.

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε για την ενεργοποίηση από την Κυριακή του μηνύματος 112. «Οι πληγές που άφησε η κακοκαιρία Daniel στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι ακόμα νωπές. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της, στην πρώτη γραμμή του πεδίου με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και των κρίσιμων υποδομών», τόνισε. 

Πρόσθεσε ότι προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, ταχύτερους σε σχέση με ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα η διαδικασία της κρατικής αρωγής και της χορήγησης ενισχύσεων και αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες. Ανέφερε ότι στην ειδική πλατφόρμα έχουν ήδη καταχωρηθεί περισσότερες από 25.000 οριστικές αιτήσεις ενώ οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής έχουν ξεπεράσει τις 17.000 και συνεχίζονται. Έκανε μνεία επίσης στις νέες πληρωμές πρώτης αρωγής που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της χώρας. «Είναι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους ώστε να χτίσουν ξανά όσα έχασαν», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ταυτότητες είναι το επόμενο βήμα για την ασφάλεια των πολιτών 

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη λειτουργία της πλατφόρμα id.gov.gr για τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας. «Η Ελλάδα κάνει το επόμενο βήμα στην ασφάλεια των πολιτών της ανταποκρινόμενη στον ευρωπαϊκό κανονισμό, αλλά και στις απαιτήσεις διεθνών φορέων. Η χώρα μας εναρμονίζεται με την υπόλοιπη Ευρώπη, διευκολύνει την καθημερινότητα, τις συναλλαγές, τις μετακινήσεις και τη ζωή των πολιτών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και υποστηρίζοντας τη συνύπαρξη μας στο πλαίσιο της ευνομούμενης κοινωνίας και του κράτους δικαίου», υπογράμμισε.

Διπλασιάζεται το προσωπικό για παράλληλη στήριξη μαθητών 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τον διπλασιασμό του προσωπικού παράλληλης στήριξης των μαθητών, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και νοσηλευτών. Είπε ακόμη ότι «ενισχύεται το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την επέκτασή του σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη φάση του προγράμματος λειτουργεί στην Περιφέρεια Αττικής συνεχίζοντας να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μας με τελικό στόχο τους 1.000 ωφελούμενους». 

Υπογράμμισε πως «η ανεξάρτητη διαβίωση για άτομα με αναπηρία είναι μία δέσμευση που έγινε πράξη και μέσω του θεσμού του προσωπικού βοηθού, μιας δωρεάν υπηρεσίας που το κράτος παρέχει προκειμένου άτομα με αναπηρία να εξασφαλίσουν τη κοινωνική τους αυτονομία και την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής δραστηριότητας. Βασική δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι πως κανένας συμπολίτης μας δεν μένει πίσω και ειδικά εκείνοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου λόγω πολλών θεμάτων που υπάρχουν στην ατζέντα. Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: