Ο Χρήστος Ράμμος ομολογεί ότι  η ΑΔΑΕ ξεκίνησε ελέγχους στους παρόχους με αφορμή την καταγγελία Ανδρουλάκη για προσπάθεια παρακολούθησης μέσω του παράνομου λογισμικού Predator χωρίς να έχει αρμοδιότητα δεδομένου ότι το λογισμικό αυτό δεν διακινείται μέσα από τα δίκτυά τους.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής και στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει πως «θα φύγει όποτε και όπως θέλει αυτός» ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αποκαλύπτει ότι «ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσέφυγε στην ΑΔΑΕ για το Predator, το οποίο όμως δεν διακινείται μέσα από τα δίκτυα των παρόχων που υπόκεινται κατά τον νόμο στους ελέγχους της ΑΔΑΕ»

Και συνεχίζει μάλιστα λέγοντας ότι «εξ ου και η πρώτη αντίδραση στο εσωτερικό της ήταν να δηλώσουν ότι η σχετική έρευνα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης» για να αποκαλύψει ότι ο ίδιος παρενέβη ως εξής «Τους είπα όχι θα πάμε να ελέγξουμε».

Ήταν τότε που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε και με αναφορά του στον Άρειο Πάγο  προσπάθεια παρακολούθησής του μέσω παράνομου λογισμικού και ζητούσε από την ΑΔΑΕ ενημέρωση επ αυτού. Η ΑΔΑΕ όμως δεν είχε αρμοδιότητα αφού το παράνομο λογισμικό δεν διακινείται, όπως ο ίδιος άλλωστε ξεκαθαρίζει, από τους παρόχους.

Και όμως ζήτησε έλεγχο, την ώρα που κατά τον ίδιο πάντα, τα στελέχη της ΑΔΑΕ δήλωναν πως το θέμα του παράνομου λογισμικού αφορούσε τη Δικαιοσύνη, στην οποία σημειωτέον είχε ήδη προσφύγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με την κυβέρνηση να δηλώνει από την πρώτη στιγμή, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί και να ερευνηθεί πλήρως.

Ο Χρήστος Ράμμος ομολογεί επίσης ότι γνώριζε πως οι κινήσεις του θα δημιουργούσαν και πολιτικό θέμα αλλά δηλώνει πως αυτό δεν τον απασχολεί. Ομολογεί όμως και ότι η ΑΔΑΕ έχει τα στοιχεία των νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ,(σ.σ άρα είχε και αυτό που αφορούσε τον Ανδρουλάκη) αλλά παρόλα αυτά προχώρα σε ελέγχους των παρόχων. Και ενώ γνωρίζει πως αυτό προκαλεί θόρυβο δικαιολογείται πως η ΑΔΑΕ δεν διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και ότι τα στοιχεία που λαμβάνει από την ΕΥΠ για τις νόμιμες επισυνδέσεις είναι σε χιλιάδες σελίδες.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει και τον Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος έχει τονίσει πως η ΑΔΑΕ γνώριζε ή πρέπει να γνωρίζει τα στοιχεία ακόμη και αυτά για τους υπουργούς που ο Χρήστος Ράμμος έστειλε απαντώντας θετικά στο ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και η αναφορά του σχετικά με την επιστολή απάντηση στο ερώτημα Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «όταν ήρθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ίσχυε το παλιό καθεστώς που προέβλεπε ότι ενημερώνουμε τους αρχηγούς των κομμάτων για κάθε περίπτωση άρσης απορρήτου»