Για προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αναδείξει θέματα που επί της ουσίας είναι ανύπαρκτα, όπως αυτά των αλλαγών στη σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, για να τονίσει ότι υπάρχει μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Τσιάρας αναρωτήθηκε αν πρέπει ή όχι να κινείται η διαδικασία αντικατάστασης μελών των δύο Αρχών όταν λήγει η θητεία τους και κληθείς να σχολιάσει την επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Νομίζω ότι οι απαντήσεις έχουν δοθεί. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία της αντιπολίτευσης να αναδείξει κάποια θέματα προκειμένου να τονίσει ότι υπάρχει. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν δεδομένα τα οποία από μόνα τους απορρίπτουν οποιονδήποτε ισχυρισμό. Είναι μια διαδικασία δρομολογημένη εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν το καταλαβαίνω αν κάποιοι θέλαν να περιμένουν για να γίνει κάτι και μετά να αλλάξουν τα μέλη. Η άποψη μου είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν είναι δυνατόν να μπαίνει σε αμφισβήτηση μια διαδικασία επαναλαμβανόμενη στην διαβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί με συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές». 

Σε ερώτηση αν οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι «μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή μας έφερε πάρα πολλά γεγονότα, είναι νωπή η μνήμη όλων μας σε σχέση με τις μεγάλες πυρκαγιές που είχαμε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ή και τα αδιανόητα πλημμυρικά φαινόμενα στην Θεσσαλία και στην Εύβοια υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μια πραγματικότητα η οποία δικαιολογημένα κρίνεται από τους πολίτες με βάση και το συναίσθημά τους». 

Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας υπογράμμισε, τέλος, ότι η κυβέρνηση κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν διαπιστώνονται δυσλειτουργίες. «Ο πρωθυπουργός σε αντίστοιχη περίπτωση πριν από 2-3 χρόνια προέβη στη σύσταση ενός φορέα που ενοποίησε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής προστασίας προκειμένου να υπάρξει μια ενοποίηση όλων αυτών των υπηρεσιών που πρέπει να προστρέχουν σε κάθε τέτοιου είδους καιρικό φαινόμενο και να βοηθούν τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίας. Εμείς βλέπουμε ποια είναι αυτά που εξελίσσονται, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παίρνει ανάλογα τις αποφάσεις. Νομίζω ότι η ΝΔ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια και ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί μπροστά από τα γεγονότα κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και το λεω αυτό διότι η εποχή του λαϊκισμού ή των λόγων που ποτέ δεν είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με την πραγματικότητα τουλάχιστον για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει περάσει ανεπιστρεπτί».