Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Τζουμάκας στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, επέκρινε έντονα την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής, θα δούμε όμως αν μπορεί να ηγηθεί. Το ζήτημα του ηγεμόνα είναι να γίνει αποδεκτός. Επειδή τον ψήφισαν 50.000 άνθρωποι σημαίνει κάτι;», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για διάσπαση, καθώς όπως δήλωσε «με αυτήν την πολιτική δεν νομίζω να μπορεί να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε κρίση ηγεσίας. Για μένα είναι μεταβατικός αυτός ο αρχηγός».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η εκτίμησή του αναφορικά με το ποιος είναι πίσω από τον Κασσελάκη και το πώς ήρθε στο κόμμα, αφού έκανε ξεκάθαρα λόγο για «δάκτυλο των ΗΠΑ», με στόχο να αλώσει το κόμμα και τη χώρα. Μένει να δούμε πώς θα περάσει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ απ' το «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» στο «born in the USA». Αν κρίνουμε πάντως από τους χορούς στο Σύνταγμα το 2015, μάλλον δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Η δήλωση Τζουμάκα

Στέφανος Τζουμάκας: «Με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργήθηκε μια κρίση ηγεσίας στον χώρο. Και μια κρίση πολιτικής. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί τυχοδιώκτες, για να μπορέσουν να μπουν σε ένα προοδευτικό κόμμα και γενικά για να μπουν στην πολιτική και να μπουν και στη χώρα».

Δημήτρης Οικονόμου: «Κάποιοι είναι πίσω απ' τον Κασσελάκη λέτε;»

Στέφανος Τζουμάκας: «Φυσικά. Ενεργούμενα είναι τα πρόσωπα αυτά. Πολλά πρόσωπα».

Δημήτρης Οικονόμου: «Ο άνθρωπος αυτός ήρθε ουρανοκατέβατος μόνος του;»

Στέφανος Τζουμάκας: «Όχι βέβαια. Τον έφεραν. Δεν βλέπετε από πού ήρθε; USA [...] Δήλωσε ότι ήταν στο CSIS. Αυτός είναι ένας οργανισμός στις ΗΠΑ που προωθεί εξοπλιστικά προγράμματα σε άλλες χώρες, χρηματοδοτείται από πάρα πολλές εταιρείες των ΗΠΑ και εποπτεύεται από βασικές αρχές των ΗΠΑ, όπως είναι το Πεντάγωνο, η CIA και ούτω καθ’ εξής. Εδώ έχουμε ένα δίκτυο».