Με το «καλημέρα σας» άρχισε να δίνει δείγματα γραφής ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αποφάσισε να αποδείξει ότι ο «πολακισμός» όχι απλώς «καλά κρατεί» στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόκειται να αναβαθμιστεί, αφού έκανε ο ίδιος μια πρώτη επίδειξη «πολακισμού» μπροστά στις κάμερες! Στόχος του ήταν οι δημοσιογράφοι, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκάλεσε το σύνολο των δημοσιογράφων ουσιαστικά «πετσωμένο», μιας και κατηγόρησε συλλήβδην τον κλάδο ότι ασκεί το επάγγελμά του υπό την επιρροή της κυβέρνησης. 

Το χρονικό της δήλωσης Κασσελάκη

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν από τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, καθώς οι δημοσιογράφοι που ήταν μαζεμένοι έξω από το σπίτι του, τον συνόδεψαν για να του αποσπάσουν δηλώσεις. Ο ίδιος, μη θέλοντας να πει κάτι, δήλωσε στις κάμερες: «Παιδιά, να είστε καλά, εκτιμώ πάρα πολύ το λειτούργημά σας. Και μια ημέρα θα το κάνετε χωρίς επιρροή από κυβερνήσεις. Να 'στε καλά», αφήνοντας έτσι αποσβολωμένους τους (πολλούς) ρεπόρτερ που τον ακολουθούσαν.

Το μείζον που πρέπει να κρατήσει κανείς από το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι η «αχαριστία» του Στέφανου Κασσελάκη προς τα κανάλια, που τον βοήθησαν όσο κανένας άλλος να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της διαρκούς προβολής του στις εκπομπές. Αυτό είναι αδιάφορο. Το μείζον είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είτε γιατί δεν έχει επιλογή -διότι το σύστημα που τον στήριξε είναι αμιγώς «πολακικό»- είτε διότι πράγματι έτσι το αισθάνεται, αποφάσισε να απενοχοποιήσει πλήρως τον «πολακισμό». Κι ακόμη είναι η πρώτη του μέρα ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.