Με μελανά χρώματα περιγράφει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, εξακολουθεί να στηλιτεύει τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για να επικρατήσει στη μάχη για τη διαδοχή, ενώ δείχνει να είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει κι άλλο το συνέδριο του κόμματος, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο αυτό ως «προοπτική εξαΰλωσης».

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει ενωμένος από τη διαδικασία εκλογής προέδρου, αλλά βαθύτατα τραυματισμένος. Κι αυτό έρχεται σε συνέχεια της «κρίσης ηγεσίας» που προκάλεσε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Οι συνιστώσες είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως ηγέτη τους και, όπως όλα δείχνουν, θα αντιμετωπίσει σφοδρότερες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ακόμη μεγαλύτερες κι από εκείνες που αντιμετώπισε ο «παντοδύναμος» Αλέξης Τσίπρας. Είτε με εκκαθαρίσεις, είτε με αποχωρήσεις, η διάσπαση έρχεται «με φόρα», που έλεγε στο εγγύς παρελθόν μια ψυχή. 

Η δήλωση Σκουρλέτη

Πάνος Σκουρλέτης: «Ένα δίλημμα το οποίο περίπου όλες οι υπόλοιπες υποψηφιότητες ήταν αυτές που -ενώ δεν λέγετο έτσι, αλλά ακουγόταν από "κάτω"- υπονόμευσαν την αρχηγία Τσίπρα, και ο ίδιος ο Κασσελάκης που με κάθε τρόπο προσπαθούσε να πείσει ότι είναι ο "φυτευτός" του. Δικιά του είναι η λέξη, εμένα με φύτεψε -είχε πει κάποια στιγμή- ο Αλέξης ο Τσίπρας».

Γιώργος Κακούσης: «Ακούγονται φωνές που λένε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα να πάτε σε συνέδριο τον Νοέμβριο. Εσείς πώς το βλέπετε αυτό;»

Πάνος Σκουρλέτης: «Δηλαδή να πάμε πότε; Μετά τη μάχη των ευρωεκλογών; Εάν ένα κόμμα σταμάτησε μια συζήτηση που πήγε να ξεκινήσει το 2019 -και αφορούσε την περίοδο 2015 - 2019- χάνει με μια μεγάλη διαφορά - ήταν πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που μια κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ, αυξάνει τα ποσοστά της. Εάν αυτό δεν μας λέει τίποτα και μας λένε πολλά πράγματα "αοριστολογίες", τότε φοβάμαι πάρα πολύ για το μέλλον του χώρου μας. Αυτό δεν είναι νικηφόρα προοπτική. Είναι προοπτική εξαΰλωσης».

Δείτε το απόσπασμα