Έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη του ο Πάνος Σκουρλέτης; Όχι, σύμφωνα με τους… ταλιμπάν που περιστοιχίζουν τον νέο επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Έχει δικαίωμα να μιλάει δημόσια για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης; Όχι – κι αυτός είναι λόγος να τον δικάσουν, να τον καταδικάσουν και να τον στείλουν στην κρεατομηχανή τα ΣΥΡΙΖΟτρόλ, μαζί με τους αυλικούς του νέου προέδρου.

Μα, θα αναρωτηθεί κάποιος: δεν μπορεί ο Σκουρλέτης, που είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην γραμματέας και πρώην κορυφαίος υπουργός του Τσίπρα, να διαφωνεί με τη… νέα κατάσταση και γενικώς με τα μαύρα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, και τα σκυλιά δεμένα.

Στη… νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει ο πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs, που έγινε αρχηγός από το πουθενά στο κόμμα του τίποτα, οι μόνοι που μπορούν να μιλάνε –τύφλα να ’χουν οι συλλογικές διαδικασίες, η συντροφική αλληλεγγύη και ο πλουραλισμός απόψεων– είναι οι αυλικοί, οι σταλινικοί και οι νεοαυριανιστές που βρίσκονται στο πλευρό του νέου προέδρου.

Ουδείς άλλος. Όποιος έχει αντίθετη άποψη, όποιος διαφωνεί, στην πυρά και στην κρεατομηχανή. Οι πληροφορίες ότι όποιος στο εξής τολμήσει να διαφωνήσει με τον «αρχηγό» Κασσελάκη και τα «Κασσελάκια» που έχει μαζέψει δίπλα του, θα στέλνεται, αυθωρεί και παρά χρήμα, στα γκουλάγκ, όπως επί εποχής Στάλιν, ελέγχονται ως αν-ακριβείς!