Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά αναφορικά με το πώς εμφανίστηκε και εξελέγη τελικά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Κάνει λόγο για ένα διαρκές «power play» που θα το ζήλευαν μέχρι και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι υποσκάπτεται από τις συνιστώσες, φρόντισε να καλλιεργήσει ένα αφήγημα -ήδη από τις πρώτες ημέρες της ήττας του το 2019- το οποίο έλεγε πως για όλα έφταιγε η εσωκομματική αντιπολίτευση που αντιμετώπιζε, ενώ αυτός τα είχε όλα καλώς καμωμένα.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τον δρόμο της διάσπασης (ή έστω των διαγραφών), καθώς το κλίμα δείχνει μη αναστρέψιμο. Είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί πια η εσωκομματική έχθρα που υπάρχει, ακόμη και αν οι δηλώσεις είναι -για το πραγματικό περιεχόμενό τους- πολύ μετριοπαθείς. Ο χρόνος για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ξέραμε, ήδη μετράει αντίστροφα.   

Η δήλωση Σκουρλέτη

Γιώργος Παπαδάκης: «Σας καταλογίζουν ότι υπονομεύσατε τον Τσίπρα και ενδεχομένως ο Τσίπρας να είχε τη διάθεση να τα κάνει όλα αυτά (σ.σ.: να διορθώσει τα λάθη και τις παθογένειες που έφεραν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ το 2019) και να μην μπορούσε να τα κάνει λόγω του ότι υπήρχατε εσείς που του πριονίζατε την καρέκλα. Για αυτό ακριβώς ο Τσίπρας -λέτε εσείς στη συνέχεια- προετοίμασε μια εναλλακτική λύση -η οποία εναλλακτική λύση θα έβγαζε εσάς στο περιθώριο - τον Κασσελάκη».

Πάνος Σκουρλέτης: «Εγώ δεν θεωρώ ότι η περίπτωση Κασσελάκη ήταν κάτι το οποίο έφτασε, δημιουργήθηκε, αποτυπώθηκε μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες».

Γιώργος Παπαδάκης: «Προετοιμάστηκε».

Πάνος Σκουρλέτης: «Κυρίως θέλω να πω, περί της υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, δεν το αποδέχομαι καθόλου κι αυτό αποτυπώθηκε σε όλες τις εσωκομματικές αποφάσεις και διεργασίες».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Συγγνώμη, λέτε ότι κάποιοι προετοίμαζαν τον κύριο Κασσελάκη από καιρό;»

Πάνος Σκουρλέτης: «Λέω ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε 75% πλειοψηφία στο συνέδριο. Εκλέχτηκε με 97%. Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε μια πολύ κακιά αντίληψη και πολύ παλαιοκομματική, ότι όταν χάνουμε στην κοινωνία, φταίει πάντοτε ένας εσωκομματικός εχθρός. Φαίνεται ότι υπήρξε ένα αφήγημα -το οποίο πέρασε στους ψηφοφόρους και οδήγησε στην επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη- ότι "τα κάναμε όλα σωστά ως αντιπολίτευση, είχαμε μια άριστη γραμμή, είχαμε έναν αποδεκτό αρχηγό, γιατί χάσαμε; Κάποιοι τον υπονομεύσανε". Αυτό είναι εντελώς λάθος».