Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως δεν θα φύγουν κάποιοι από τους συντρόφους της, ενώ δεν πιστεύει ότι τελικώς θα γίνει διάσπαση.

Ενδιαφέρον ήταν το ολίσθημά της «ελπίζω να έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας», διότι αντιλαμβάνεται και η κυρία Γεροβασίλη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ιδιαιτέρα ανάγκη πίστωσης χρόνου, μήπως και καταφέρουν μέσα σε αυτό το διάστημα να μετατρέψουν τον απολίτικο σόουμαν που εξέλεξαν για ηγέτη σε -έστω οριακά- μέτριο πολιτικό. Συμμερίζεται κανείς την απόγνωση στην οποία βρίσκονται τα έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν διαφωνεί σε όλα μαζί τους.

Προς επίρρωση της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει, όταν ο Χρήστος Κούτρας ζήτησε από την Όλγα Γεροβασίλη να σχολιάσει τη δήλωση του Μάκη Βορίδη, «η Αριστερά απέκτησε τον ηγέτη που της αξίζει», παραλίγο να παρεκτραπεί, πήρε βαθιά ανάσα και σχολίασε αυτήν την καθ' όλα ευπρεπή δήλωση ως -τουλάχιστον- αγενή.

Η δήλωση Γεροβασίλη

Όλγα Γεροβασίλη: «Ξέρετε, ο κόσμος είναι κουρασμένος. Ο κόσμος είναι -πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας- απελπισμένος».

Χρήστος Κούτρας: «Θα βγούμε απ' την απελπισία, βλέποντας τον Κασσελάκη να κάνει parkour; Δεν θα σας βάλω να το σχολιάσετε αυτό, προφανώς».

Όλγα Γεροβασίλη: «Εγώ σας μίλησα για τις πολιτικές, έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια περίπου - ελπίζω, ή πιστεύω, δεν ξέρω, μακάρι να ήταν και νωρίτερα βεβαίως- αλλά έχουμε 4 χρόνια μπροστά μας εκ των πραγμάτων για να κριθεί και ο πρόεδρος και εμείς -όλοι μας- για τη στάση μας και τις επιλογές μας».

Χρήστος Κούτρας: «Ο κύριος Βορίδης είπε η Αριστερά απέκτησε τον ηγέτη που της αξίζει πριν από λίγο».

Όλγα Γεροβασίλη: «Εγώ ξέρετε με τέτοιους όρους δεν απαντώ. Μου έρχεται αυθόρμητα μια απάντηση, αλλά δεν θα το κάνω στον αέρα, γιατί προσπαθώ να είμαι πολύ πιο ευγενής στον δημόσιο χώρο. Γιατί, ξέρετε, δεν είναι μόνο τι λες, είναι ο τρόπος που το λες, το ύφος που το λες, κι αυτό που λες διαμορφώνει ανθρώπους, στάσεις και συνειδήσεις και εγώ σε επιλογές οι οποίες οδηγούν σε συμπεριφορές τέτοιου τύπου, δεν θα βάλω νερό σε αυτόν τον μύλο».