Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον RealFM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Η ίδια κατηγορεί το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο κανονίζει τις «εκπαραθυρώσεις» διαφόρων στελεχών από διάφορες θέσεις στο κόμμα, με τελευταίο επικείμενο κρούσμα την ίδια, αφού όπως καταγγέλλει, πληροφορήθηκε και εκείνη από τον Τύπο ότι επίκειται η αλλαγή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ουσιαστικά -αν και δεν το διατύπωσε έτσι- έχουμε να κάνουμε με «αντιβασιλεία» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρις ότου ενηλικιωθεί πολιτικά ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού προφανώς δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε, όχι μόνο για την πολιτική γενικά, αλλά ούτε και τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Επάνω σε αυτήν τη συγκυρία οι «προεδρικοί» δρουν άμεσα, προκειμένου να εκκαθαρίσουν όσα στελέχη δεν είναι της επιρροής τους, με σκοπό να χαλιναγωγήσουν εντελώς τον ΣΥΡΙΖΑ, βγάζοντας τις συνιστώσες εντελώς εκτός. Προφανώς οι «προεδρικοί» έχουν αποφασίσει να καθυποτάξουν το κόμμα, είτε διά της υποταγής, είτε διά της διασπάσεως. Διότι αυτά είναι τα δυο και μοναδικά ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Κασιμάτη

Νίνα Κασσιμάτη: «Βλέπω ότι έχει διαρρεύσει στον Τύπο ότι μπορεί να αντικατασταθώ στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πράγμα το οποίο εγώ δεν το αποδέχομαι και προσωπικά για εμένα θα είναι "casus belli", όχι γιατί αφορά την Κασσιμάτη».

Νίκος Χατζηνικολάου: «Τι θα πει πολιτικό "casus belli", κάντε το μας λιανά. Ότι θα φύγετε από το κόμμα, εάν αυτό συμβεί;»

Νίνα Κασιμάτη: «Θεωρώ ότι ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει ευθύνη. Θεωρώ ότι όποιοι του κάνουν τις διάφορες κινήσεις σε σχέση με αυτήν την εισήγηση, οπωσδήποτε δεν του παρέχουν καλές υπηρεσίες. Για αυτό, όπως είπα, θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να έρθει σε απευθείας επαφή και γνώση με τα πράγματα ο κύριος Κασσελάκης, αντί να του φιλτράρονται πληροφορίες».