Ευθεία βολή στον Παύλο Πολάκη και τον ρόλο του μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη απηύθυνε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Γιαννούλης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός».

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επιχείρησε να υποτιμήσει τον πόλεμο που μαίνεται στο κόμμα, λέγοντας ότι «υπάρχει μια ένταση ωστόσο ο εμφύλιος είναι λέξη βαριά». Εκτίμησε ότι η επόμενη μέρα στο κόμμα θα κριθεί «από τη στάση του νικητή και τη μεγαθυμία αυτών που δεν έχουν εκλεγεί». Για την Έφη Αχτσιόγλου και την άρνησή της να αναλάβει κάποιον ρόλο είπε ότι είναι δική της επιλογή, ενώ συμπλήρωσε ότι η στάση αντίδρασης πολλών στελεχών απέναντι στον νέο πρόεδρο «δεν βοηθάει να δοθεί ένας χρόνος ανοχής, να κριθεί σε ποιες ράγες βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάξη είπε ότι «έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να αλλάξει η μενταλιτέ της εκλογικής αναμέτρησης, είτε ο τρόπος με τον οποίο κατέβηκε ως υποψήφιος είτε η αδράνεια ή μη έγκαιρη αντίληψη της άλλης πλευράς για το τι συμβαίνει, οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα». Εκτίμησε ότι το πιο «σοφό μήνυμα είναι ο καταμερισμός του αποτελέσματος που ίσως διαγράφει την αποφυγή της διάσπασης, της διχόνοιας, του εμφυλίου, αναφέροντας ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά η συνολική εικόνα είναι ότι το 45% δεν διασπάται.