Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που διαρρέουν προς τα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν αυτό που αρχικά είχαν εκτιμήσει οι πολιτικοί παρατηρητές που είδαν σοβαρό κενό στα αριστερά μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΚΚΕ και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά κύριο λόγο, ενισχύονται εισπράττοντας μέσα σε λίγα 24ωρα από την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τη φθορά που δημιουργείται στα αριστερότερα εκλογικά τμήματα της Κουμουνδούρου, αλλά και σε όσους δεν είδαν με καλό μάτι την αλλαγή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΙΝΑΙ πολύ νωρίς για να βγάλουμε καθαρά συμπεράσματα σχετικά με τον Κασσελάκη, όμως η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι ότι έχασε την ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπα στο κόμμα και γι’ αυτό έχει δημιουργήσει βαθιά εσωκομματικά ρήγματα και εμφυλίους με ένα σημαντικό κομμάτι της Αριστεράς.

ΑΥΤΟ μαθαίνω από καλά ενημερωμένες πηγές, που συζητούν με κορυφαίους δημοσκόπους της χώρας, ότι θα αποτυπωθεί στις μετρήσεις που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και οι οποίες θα είναι οι πρώτες ουσιαστικά που θα μετρήσουν τις αντιδράσεις από την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, σκέψεις να ματαιώσει το Συνέδριο μαθαίνω ότι κάνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, φοβούμενος ότι εκεί θα γίνει μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κάτι που θα οδηγήσει στη διάσπαση το κόμμα το οποίο ανέλαβε την Κυριακή. Αλλωστε, όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, από την επομένη της εκλογής νέου αρχηγού, δεν έχουν προηγούμενο.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό και επειδή η έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη για συντροφικότητα και κοινούς αγώνες έπεσε στο κενό, όλα δείχνουν ότι θα ματαιώσει το Συνέδριο για να μη συνεχιστούν οι εσωκομματικές και για να μην ενταθεί ο εμφύλιος και φτάσει στο σημείο να γίνουν άγρια επεισόδια μεταξύ των συντρόφων.

ΟΛΕΣ αυτές οι εξελίξεις οδηγούν με νομοτέλεια στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να βελτιωθούν θα χειροτερέψουν. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα. Πού θα καταλήξει ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς στη διάλυσή του και στην επιστροφή του σε ποσοστά κοντά στο 5%…