Καμία αλλαγή στρατηγικής σε πρόσωπα, κανένα άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους και την κοινωνία, καμία μεταρρύθμιση σε σχέση με τις θέσεις-κλειδιά, καμία έκπληξη που να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε κάτι καινούργιο και διαφορετικό.

Νέα πρόσωπα περιμέναμε να δούμε σε σημαντικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ανακυκλωμένα υλικά διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποίησε ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Αποστολάκης, Πολάκης, Φάμελλος, Αυγέρη, όλα γνωστά και μη εξαιρετέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τα γνωρίζουμε εδώ και περίπου 10 χρόνια.

ΚΑΜΙΑ αλλαγή στρατηγικής σε πρόσωπα, κανένα άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους και την κοινωνία, καμία μεταρρύθμιση σε σχέση με τις θέσεις-κλειδιά, καμία έκπληξη που να μας κάνει να πιστέψουμε ότι έφερε κάτι καινούργιο και διαφορετικό.

ΤΟ ΜΟΝΟ νέο πρόσωπο είναι και αυτό παλιό, με την έννοια ότι ήταν στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη. Ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης ήταν επί χρόνια στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν το πρόσωπο που έφερε σε επαφή τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη πριν από λίγο καιρό.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, στα πρόσωπα που διέρρευσε ότι αναλαμβάνουν νέα πόστα δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Ολα τα πρόσωπα ήταν γνωστά, όλα τα πρόσωπα είχαν πολιτικά ή κομματικά αξιώματα κατά το παρελθόν και όλα τα πρόσωπα αυτά έχουν αποδοκιμαστεί τόσες φορές από την κοινωνία στις εθνικές εκλογές.

ΑΠΟ ΤΟΝ Στέφανο Κασσελάκη όλοι περίμεναν να φέρει κάτι διαφορετικό. Να προτείνει από την αρχή άφθαρτα πρόσωπα, που κάποια εξ αυτών προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, εκτός ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπα πετυχημένα στους επαγγελματικούς τους χώρους.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ πολύ νωρίς καθώς μόλις πριν από λίγα 24ωρα ανέλαβε ο Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχα την ελπίδα ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά. Θα έφερνε κάτι νέο, κάτι καινούργιο, κάτι μεταρρυθμιστικό στο κόμμα του για να σηματοδοτήσει την αλλαγή, το νέο και το διαφορετικό.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ δείγματα του Κασσελάκη δεν είναι καλά. Ενδεχομένως για το κόμμα του οι κινήσεις του να έχουν συγκεκριμένο στόχο, στην κοινωνία όμως όλα αυτά δεν λένε απολύτως τίποτα. Στην κοινωνία χρειάζονται νέα στελέχη, νέες ιδέες, νέες προτάσεις. Αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα που αφορά τις πρώτες κινήσεις του Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Απογοήτευση και μόνο απογοήτευση…