Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις χθεσινές επιθέσεις του Νίκου Φίλη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη προέβη ο Γιάννης Μαντζουράνης, σε πάνελ του OPEN με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη. Δημιούργησε μια εικόνα περίπου του «τρελού του χωριού», ο οποίος λέει «ό,τι του κατέβει στο κεφάλι», επειδή αυτό επιτρέπεται -κακώς, όπως σχολίασε- από την «κουλτούρα» του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «ελευθεριότητα του λόγου».

Όπως όλα δείχνουν, η ομάδα Κασσελάκη καταβάλλει προσπάθειες να φτάσει στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο, δίχως να υπάρξουν διαγραφές στελεχών. Όμως είναι προφανές ότι στο συνέδριο θα γίνει η «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», αφού οι εκκαθαρίσεις είναι ήδη προδιαγεγραμμένες, ενώ -καθώς φαίνεται- η ανοχή στη δημοσίως εκπεφρασμένη πολυφωνία του κόμματος θα ανήκει πια στο παρελθόν.  

Η δήλωση Μαντζουράνη

Γιάννης Μαντζουράνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα πολύ "ζωηρό". Έχει ιστορία διαφωνιών, αντιπαλοτήτων».

Παναγιώτης Στάθης: «Δεν είναι ζωηρότητα να του λέει "είσαι Τραμπ, είσαι Μπέπε Γκρίλο, ο Τσίπρας παραμόρφωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω ότι είναι 3η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή". Στον κύριο Φίλη αναφέρομαι. Δημόσια τα είπε ο άνθρωπος».

Γιάννης Μαντζουράνης: «Ο άνθρωπος τα λέει δημόσια. Δεν τα λέει τώρα, τα έλεγε και πριν. Πάντα έχει μια μειοψηφική άποψη, που δεν περνάει στην πλειοψηφία των μελών».

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα για το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι ένα πράγμα που σας δημιούργησε προβλήματα, και "παραφωνίες";»

Γιάννης Μαντζουράνης: «Όχι, δεν ήταν παραφωνίες, ήταν κακοφωνίες. Ήταν χειρότερο».

Παναγιώτης Στάθης: «Σκοπούμενες;»

Γιάννης Μαντζουράνης: «Άλλες φορές σκοπούμενες, άλλες φορές -δεν μπορώ να κάνω ψυχογράφημα τώρα- από τη μεγάλη ελευθεριότητα -όχι ελευθερία- του λόγου, που υπήρχε και ήταν σχεδόν καθεστώς στον ΣΥΡΙΖΑ».