Δριμεία κριτική εξαπέλυσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, κατά των στελεχών των συνιστωσών και ιδιαίτερα εναντίον του Νίκου Φίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Ο κ. Αλεξιάδης, επικαλούμενος το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέπει τους διαφωνούντες να παραιτηθούν από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ υποστήριξε ότι η «λεγόμενη πολυφωνία δεν δίνει στον πολίτη αίσθηση σοβαρότητας».

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η στήριξη του κ. Αλεξιάδη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, με επίκληση στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον δεν αντιλαμβάνεται την ειρωνεία. Την ίδια ώρα που ο κ. Αλεξιάδης επικαλείται το καταστατικό, τα στελέχη των συνιστωσών κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι κατά παράβαση του καταστατικού που -προβλέπει απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής- ο Στέφανος Κασσελάκης «αποφασίζει και διατάσσει» την εκπαραθύρωση στελεχών (Θεοχαρόπουλος, Καλπάκης), για να τους αντικαταστήσει με στελέχη της αρεσκείας του. Θυμίζει τη «Φάρμα των Ζώων», όπου «όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Όταν στο DNA σου είναι ο σταλινισμός, δύσκολα αποβάλλεται. 

Η δήλωση Αλεξιάδη

Τρύφων Αλεξιάδης: «Μεγάλο λάθος των όποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά των βασικών στελεχών, αυτών που είναι δηλαδή στην Πολιτική Γραμματεία, να βγαίνουν και να δημοσιοποιούν την όποια διαφορετική άποψη, που είναι θεμιτό να την έχουν, δεν είμαστε νεκροταφείο στον ΣΥΡΙΖΑ, δημοκρατικό κόμμα έχουμε, αλλά είναι δυνατόν ο Αλεξιάδης να είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και να βγαίνει να διαφημίζει τη διαφορετική άποψη που έχει για οποιοδήποτε ζήτημα έξω από την Κεντρική Επιτροπή; Ας παραιτηθούν από τα όργανα αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη, διαφορετικά ας ζητήσουν σύγκληση του οργάνου για να καταθέσουν εκεί την πρότασή τους [...] Η λεγόμενη πολυφωνία δεν δίνει στον πολίτη την αίσθηση σοβαρότητας. Πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι είναι σωστό ή λάθος, μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει τις δικές του απόψεις και στο επόμενο συνέδριο που θα γίνει αυτά να τα διορθώσουμε».