Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας ότι η «πολυφωνία» του παρελθόντος, δεν θα έχει πλέον θέση στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Το ενδεχόμενο παραπομπής στο πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρα στο τραπέζι, μιας και θα είναι πολύ δύσκολο να μαζευτούν τα στελέχη των συνιστωσών, με απλές παραινέσεις.

Δεδομένου ότι είναι αρκετά μεγάλη η μερίδα των στελεχών, που έχει μάθει να αντιπολιτεύεται δημοσίως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον το πειθαρχικό θα πρέπει να συγκροτηθεί από πολλά μέλη. Εκτός κι αν τελικά τα στελέχη των συνιστωσών «τραβήξουν τη σκανδάλη» και αλλάξουν το συνέδριο του κόμματος, σε συνέδριο διάσπασης. Οψόμεθα.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Χριστίνα Κοραή: «Κύριε Παππά, δεν είναι πολύ βαριές αυτές οι εκφράσεις που ακούγονται για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ; "Είναι κοντά στον Τραμπ, δεν εκφράζει την Αριστερά" κι όλα αυτά. Πώς αντιδρά; Τι θα κάνει; Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι δίπλα του, που λένε "διάγραψέ τους τώρα, να τελειώνουμε"»

Πέτρος Παππάς: «Εγώ θεωρώ ότι το εγχείρημα αυτό, το άλμα προς το μέλλον που θέλουμε να κάνουμε, οι περισσότεροι θα το κάνουν αυτό το άλμα. Αν κάποιοι λίγοι άνθρωποι θεωρούν ότι δεν τους αφορά αυτό, ή δεν τους συμπεριλαμβάνει, ή για κάποιο λόγο θέλουν να αυτοεξαιρεθούν, νομίζω ότι με τις πράξεις και τους λόγους τους, αυτοεξαιρούνται της προσπάθειας».

Χριστίνα Κοραή: «Άρα εμμέσως τους καλείτε εάν δεν συμφωνούν, να φύγουν μόνοι τους;»

Πέτρος Παππάς: «Νομίζω ότι είναι προφανές. Αν ένας άνθρωπος θεωρεί ότι δεν τον εκφράζει ο αρχηγός του, δεν συμφωνεί με τη βάση του κόμματος και τις δημοκρατικές διαδικασίες που ανέδειξαν αυτόν τον αρχηγό, πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Διότι δεν μπορούμε να πορευτούμε αμφισβητώντας έναν αρχηγό που εκλέχθηκε τόσο πάνδημα, εδώ και λίγες μόνο ημέρες. Νομίζω ότι είναι αδιανόητο».

Χριστίνα Κοραή: «Εάν δεν το κάνουν, ο κύριος Κασσελάκης θα τους διαγράψει;»

Πέτρος Παππάς: «Κοιτάξτε, αυτό είναι μια απόφαση του κυρίου Κασσελάκη, ο οποίος θα προχωρήσει συντεταγμένα στις διαδικασίες τις κομματικές [...] υπάρχει ένα συντεταγμένο κόμμα, το οποίο κάποιες συμπεριφορές τις επιτρέπει και κάποιες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται όχι μόνο στα συντεταγμένα κόμματα, αλλά δεν επιτρέπονται και κοινωνικά».