Νέο κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει φτιάξει ο νέος του πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου. «Ο καινούριος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναφέρει τη λέξη Αριστερά. Ο Κασσελάκης θέλει να φτιάξει ένα νέο κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως με το ίδιο όνομα, τα ίδια γραφεία, την ίδια χρηματοδοτηση, αλλά με διαφορετική φυσιογνωμία», είπε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Εκτίμησε δε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «χρειάζεται μια περίοδο χάριτος προκειμένου να διαμορφώσει και να εκφράσει τις πολιτικές του θέσεις. Μια δυο φορές που επιχείρησε να το κάνει έως τώρα υπέπεσε σε λάθη».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η επικράτηση Κασσελάκη είναι πρωτοφανές φαινόμενο και δεν αποδίδεται σε εξωτερικούς παράγοντες», αντίθετα οφείλεται «στη μεγάλη κρίση που περνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως εκτίμησε. Ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελούσε επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη, η φράση του μετά τη νίκη του, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από ροκ μπάντα μεταβάλλεται σε ποπ συγκρότημα» .

«Αυτοί που έχασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, έχασαν από δικά τους λάθη», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Στέλιος Κούλογλου, ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ως «μια εξέγερση της βάσης απέναντι στην κομματική γραφειοκρατία».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ίδιος πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, απάντησε ότι υπάρχουν δυο δεδομένα, «ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη είτε θα κάνει το άλμα προς τα εμπρός και θα κερδίσει τον Μητσοτάκη, είτε θα κάνει το άλμα στο κενό…».

Τέλος χαρακτήρισε αστειότητες τα όσα ακούστηκαν περί υπονόμευσης του Τσίπρα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.