«Απελευθερωτική» τόσο για τον ίδιον όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την «κωλοτούμπα» του 2015. Κατήγγειλε δε ότι οι συνεργάτες του Τσίπρα του έκρυβαν την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1,  χαρακτήρισε «θαρραλέα» την απόφαση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που, ωστόσο, δεν περίμενε. «Είναι μία απελευθέρωση και για τον ίδιο αλλά και για το κόμμα. Δέχθηκε πολλές επιθέσεις ο Τσίπρας. Έκανε λάθη, όμως του φορτώθηκαν πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή για το 2015 και το 2019 και τις "κωλοτούμπες" που του χρέωσαν».

Αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό «επάγγελμα Τσίπρας» που είχε χρησιμοποιήσει για συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν "δεν γίνεται να δείξουμε αυτές τις δημοσκοπήσεις στον Πρόεδρο". Υπήρχε ένα κλίμα που δημιουργείτο, μια κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα». «Του έκρυβαν την πραγματικότητα;» ρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Βεβαίως». Όπως είπε, «έγιναν πολλά λάθη στην προεκλογική εκστρατεία».

Ο Στέλιος Κούλογλου συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει τα πάντα στον Τσίπρα». Σύμφωνα με τον ίδιον, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, «το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος θα μπορεί -σε αυτές τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί- να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και να έρθει σε μία επαφή με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει μία ισχυρή αντιπολίτευση» , σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι στιγμής καθώς «δεν υπήρχε χημεία ανάμεσα σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη, δεν είχαν καλές σχέσεις».