Σε αυτό το στρατιωτικού τύπου τελεσίγραφο προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Το status quo στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει άρδην, απαγορεύοντας στην ουσία τις διαφορετικές απόψεις, κάνοντας έτσι πράξη την πάγια επιδίωξη των «προεδρικών» να μετασχηματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αμιγώς προεδρικό κόμμα.

«Προεδρικοί» και συνιστώσες ακονίζουν τα μαχαίρια τους ήδη από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, κι όπως όλα δείχνουν καμία απ' τις δυο μεριές δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Οι «προεδρικοί» έχουν φτάσει πολύ κοντά στο να κάνουν πράξη το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι συνιστώσες θεωρούν ότι οι «μουσαφιραίοι» τούς «παίρνουν το σπίτι». Είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να κρατηθούν μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο, κατά πάσα πιθανότητα κρατιούνται μέχρι να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν και την αφορμή για την επικείμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Αποστολάκη

Γιώργος Παπαδάκης: «Όποιος διαφωνεί να φύγει, κύριε Αποστολάκη;»

Ευάγγελος Αποστολάκης «Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή δεν περισσεύει κανείς».

Γιώργος Παπαδάκης: «Εάν διαφωνούν όμως; Μπέπε Γκρίλο τον είπαν - και τι δεν τον είπαν κάποιοι».

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Δεν είναι καλά πράγματα αυτά. Ούτε είναι σοβαρά».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Λέτε ότι δεν περισσεύει κανείς, που σημαίνει ότι το γλυκαίνετε λίγο, κύριε Αποστολάκη».

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Εγώ είμαι ο πρώτος που είπα ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πρέπει το κόμμα να λειτουργήσει, να μείνει ενωμένο και όσοι δεν συμφωνούν, υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτό είναι αρκετά κάθετο και σοβαρό».