Για μια δύσκολη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά μίλησε η βουλευτής του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υιοθετεί παρεμβάσεις όπως η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τη Σία Αναγνωστοπούλου. 

«Η κατάσταση παίρνει προσωπικά χαρακτηριστικά με δεδομένο ότι δυστυχώς υπάρχουν αντεγκλήσεις και δεν εννοώ στο επίπεδο της κορυφής, αλλά υπάρχει διάχυση προς τα κάτω και εκτονώνεται στο διαδίκτυο, δημιουργώντας ένα κλίμα κατώτερο των περιστάσεων» είπε στον ΣΚΑΪ και έκανε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί. 

Για την επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε ότι δεν επρόκειτο για παραβίαση παραβίαση ιατρικών δεδομένων καθώς ήταν βασισμένη σε κάτι παλιό και είχε τη συναίνεση και της ίδιας, αλλά ήταν μια παρέμβαση που η ίδια δεν υιοθετεί και δεν στηρίζει. «Τέτοιες παρεμβάσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά, τέτοιου τύπου προσωπική αντιπαράθεση δεν μας αρμόζει και μόνο κακό κάνει, και δη όταν είσαι στη σταθερή θέση και στηρίζεις αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία, δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε.

Για το μήνυμα που έστειλε στην ομάδα 6+6 ο Στέφανος Κασσελάκης, να αποφασίσουν άμεσα αν θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «με δεδομένο ότι τα πράγματα τείνουν προς τα εκεί και υπάρχουν αναβολές, είναι μια συζήτηση που επιτρέπει κάποιος να πει πως ό,τι είναι να συμβεί ας συμβεί. Ως παραίνεση δεν το υποστηρίζω, ως μια αναγνώριση της πραγματικότητας είναι κοντά στην αλήθεια». Πρόσθεσε πάντως πως θα ήταν καλό να βγει ο ΣΥΡΙΑ από αυτή την κατάσταση χωρίς την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση.