Η Όλγα Γεροβασίλη είναι ένα στέλεχος με ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό, το οποίο σέβονται όλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα. Ωστόσο έκανε εντύπωση που το όνομά της λείπει τόσο από την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, όσο και από το οργανόγραμμα με τους τομεάρχες του κόμματος. Κάτι το οποίο μόνο τυχαίο δεν είναι.


Η πρώην γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει το άτυπο ρόλο της φωνής του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα. Η ίδια, για παράδειγμα, κατηγόρησε τόσο τον Παύλο Πολάκη για δηλώσεις που ρίχνουν φωτιά στο μύλο της διάσπασης, αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε και τα στελέχη που αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να αποδυναμώσουν το κόμμα. Η ίδια μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη αποτελούν τους βασικούς συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο τελευταίος, πριν αποχωρήσει, την τοποθέτησε αντιπρόεδρο της Βουλής. 


Η πρώην υπουργός δεν χαίρεται ιδιαίτερα με την ηγεσία Κασσελάκη αλλά ούτε επιθυμεί να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον νέο πρόεδρο. Μάλιστα σε συνομιλητές της αναφέρει ότι θα πρέπει να σταματήσει η κριτική στον πρόεδρο, ώστε να φανεί το πολιτικό του αποτύπωμα στις ευρωεκλογές. Η ίδια θέση που έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τελευταία έχει δυσαρεστηθεί αρκετές φορές με επιλογές του Κασσελάκη. 


Επομένως δεν είναι καθόλου τυχαίο που η πρώην υπουργός δεν έχει καμία θέση στην ηγετική ομάδα και στους τομείς ευθύνης του κόμματος. Τα μηνύματα της είχε φροντίσει να τα στείλει από νωρίς στον νέο Πρόεδρο, επιθυμώντας να κρατήσει αποκλειστικά τη θέση της αντιπροέδρου στην Βουλή. Άλλωστε η πάντα προσεκτική Όλγα Γεροβασίλη φροντίζει να κρατά τις κατάλληλες αποστάσεις για να μην ταυτιστεί με ένα κακό αποτέλεσμα της ηγεσίας Κασσελάκη αλλά ταυτόχρονα να μην της χρεώσουν παρασκηνιακές κινήσεις.