Η Όλγα Γεροβασίλη αποφάσισε να βγει μπροστά, να στηρίξει την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και να επιτεθεί στα στελέχη που έφυγαν από το κόμμα, δημιουργώντας την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς. Μάλιστα προέβλεψε ότι θα υπάρξει αναπόφευκτα και πολιτική σύγκρουση με το νέο πολιτικό σχηματισμό.

Το στίγμα της στήριξής της στη νέα ηγεσία του κόμματος έδωσε η πρώην Υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Βραδυνή. Πιο συγκεκριμένα έριξε τα καρφιά της στα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν δεν μπορεί να βρει μία πειστική εξήγηση για τις αποχωρήσεις τους. Μάλιστα αναφέρει γεμάτο νόημα ότι δεν είναι λογικό να φεύγεις από το κόμμα μόλις δύο μήνες μετά την εκλογή νέου Προέδρου, εκτός αν υπήρχε εξαρχής η πρόθεση της αποχώρησης. Ουσιαστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίσσεται ότι η ομάδα Χαρίτση-Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου ίσως είχαν σχέδιο διάσπασης από την πρώτη στιγμή της εκλογής Κασσελάκη, μία βαριά κατηγορία για όσους επέλεξαν να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Πολιτική σύγκρουση με την Νέα Αριστερά

Η πρώην Υπουργός αφού διευκρινίζει ότι κύριος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σέβεται την κοινή διαδρομή με όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία προανήγγειλε πολιτική σύγκρουση με την Νέα Αριστερά. Σε σχετική ερώτηση για το αν θα συγκρουστούν με το νέο πολιτικό μόρφωμα, καταλήγει ότι οι σχέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι εκ των πραγμάτων ανταγωνιστικές και μάλιστα ενόψει ευρωεκλογών και δήλωσε βέβαιη ότι θα υπάρξουν διαφωνίες και διαφορές.

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες με κόμματα και κινήσεις του προοδευτικού χώρου, ωστόσο κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνεται που δεν υλοποιήθηκε η πρόταση της προοδευτικής διακυβέρνησης βάσει της απλής αναλογικής. Καθώς λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ίδια, επέλεξε μία πολεμική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δύσκολα θα υπάρξει μία κοινή εκλογική κάθοδος με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο μπορεί να υπάρξουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις.