Βαρομετρικό χαμηλό στα χωράφια της «προόδου». «"Αδειασμα" Κασσελάκη από Γεροβασίλη», είδε η «Εφημερίδα των Συντακτών». «Ηχηρό άδειασμα Γεροβασίλη σε Κασσελάκη» είδαν «Τα Νέα». Η πολιτικός από την Αρτα, άλλη μια φορά, δεν έκρυψε τη δυσφορία της για τις πρωτοβουλίες της –μάλλον απρόβλεπτης– ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για το ερωτηματολόγιο, το οποίο θέτει στην κρίση των μελών ζητήματα που πολλοί χαρακτηρίζουν «ταυτοτικά».

Βρε παιδιά, εκεί στην Αριστερά, πώς κάνετε έτσι; Ολόκληρη η Δύση βρίσκεται εν μέσω γενικευμένου ταυτοτικού πολέμου, η Κουμουνδούρου θα τη γλίτωνε; Υπενθυμίζουμε ότι το να μάχονται κάποιοι την πραγματικότητα, όπως κάνουν εκ συστήματος οι της «προόδου», τους ωθεί ούτως ή άλλως να στροβιλίζονται σε «δίνες». Ολα αυτά είχαν αποτέλεσμα να συνεδριάσει χθες, εν μέσω πολιτικής θυέλλης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψυχή που είναι να βγει… Αλλωστε, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάμε, δηλαδή για πράγματα με θεσμικό υπόβαθρο.

Του τα είπε χύμα

Η Ολγα Γεροβασίλη, λοιπόν, βλέποντας προφανώς πού πάει το πράγμα, είπε μεταξύ άλλων: «Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος. Θα περίμενα, επομένως, από τον πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω. Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων. Μύλος.

Αλλά, στο πλαίσιο των κοσμοϊστορικών εξελίξεων στην Κουμουνδούρου, είχαμε τοποθέτηση του… Νίκου Μπίστη! Τι είπε ο «σύντροφος», που αναζητεί τη σοσιαλιστική προοπτική στο μπάρκο της Νέας Αριστεράς όπου επιβιβάστηκε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Βέβαια η πολιτική είναι πάντα τέχνη του προβλέπειν. Αφιερωμένο σε όσους με ειλικρινή αγωνία ρωτούσαν "γιατί φύγατε;"» Και είπε και άλλα: «Οσοι/ες έχουμε μια ελάχιστη γνώση των περιπετειών της Αριστεράς ξέραμε ότι η λογική "των υπονομευτών των αποστατών και των βαριδιών" είναι αμείλικτη. Οταν αρχίσει, θερίζει μέχρι τέλους. Οι θύτες και οι σιωπηλά ανεχόμενοι παίρνουν σειρά για θύματα. Με πρώτο θύμα την ίδια την Αριστερά».

Πάντα προσεκτική

Η ιατρός Ολγα Γεροβασίλη είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανελλιπώς από το 2012 και Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής. Εχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος, υφυπουργός Παρά των Πρωθυπουργώ, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Εδώ και καιρό ζητεί την ενίσχυση με προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρτας, όπου εκλέγεται. Ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε στον Real FM τον Μάιο του 2019 πως «το αφήγημα ότι η Αριστερά δεν συμπαθεί την Ελληνική Αστυνομία μπορεί να έχει μία ιστορική διαδρομή, στα πολύ παλιά χρόνια όπου η Αστυνομία έπαιξε έναν ρόλο που όλοι τον γνωρίζουμε…». Η ίδια πάντως κινείται με προσοχή και δείχνει, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, να δυσφορεί έντονα με την όχι και τόσο σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.