Με άρωμα… ιπποδρόμου σχολίασε ο Κυρίακος Μητσοτάκης τα «γαλάζια γράμματα» που έγιναν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μέσω ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόταση της Ελλάδας προς την ΕΕ για αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία, λόγω της ενεργειακής κρίσης. «Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε να εξασφαλίσουμε κάτι πρόσθετο από αυτό που έχουμε», δήλωσε, για να πετάξει και την ατάκα της ημέρας: «Προτιμώ τα γαλάζια γράμματα παρά τα πράσινα άλογα».

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν ήρθε, βέβαια, από το πουθενά. Είχε προηγηθεί η κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή για τα «γαλάζια γράμματα», με τον πρωθυπουργό να απαντά από την Κατερίνη, υπερασπιζόμενος τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι τα «γαλάζια γράμματα» συνδέονται με την εξασφάλιση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το πρώτο πιστοποιητικό Covid και τις αλλαγές στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Έτσι, ο Ανδρουλάκης μπορεί να επιμένει στην κριτική, αλλά ο πρωθυπουργός προτιμά να καλπάζει με γαλάζιο… αναβάτη, αφήνοντας τα πράσινα άλογα για την πολιτική φαντασία.