Προβληματισμένος για τα εσωτερικά και τη συνοχή του κόμματος εμφανίζεται ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος, μόλις μερικές ώρες μετά την εκλογή του γιου του σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, ως άπειρος με την επικοινωνία, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα εσωτερικά του κόμματος, τον οποίο προφανώς συμμερίζεται και ο γιος του, Στέφανος. Είναι λογικό άλλωστε: μετά από ένα τόσο τοξικό κλίμα των τελευταίων δυο εβδομάδων, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν «όλα μέλι-γάλα».

Όλα δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καζάνι που βράζει, καθώς οι συνιστώσες δύσκολα θα αποδεχτούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και είναι ένας άνθρωπος τον οποίο γνωρίζουν περίπου είκοσι πέντε ημέρες. Δεν είναι καθόλου εύκολο για την κομματική νομενκλατούρα («κομματική γραφειοκρατία», όπως προτιμούν να το λένε δημοσίως) να αποδεχτεί ότι κάποιος ο οποίος τους ήρθε «φυτευτός» από την Αμερική, κάποιος που δεν έχει συνυπάρξει σε πορείες και «αγώνες», μπήκε ξαφνικά και «τους πήρε το μαγαζί». 

Είναι βέβαιο ότι με πειθώ δεν λύνεται το θέμα, σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν αναγνωρίζει τον νεοεκλεγέντα αρχηγό του ως τέτοιο. Θα χρειαστεί πειθαναγκασμός. Όμως πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να τον χρησιμοποιήσει, μιας και ήταν διαρκώς αμφισβητούμενος εσωτερικά; Η διάσπαση είναι ante portas.

Η δήλωση του Θεόδωρου Κασσελάκη

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν μίλησε με τον γιο του Στέφανο, είπε: «Είπαμε λίγα πράγματα. Κοιτάξτε,  υπάρχουν θέματα τακτικής. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά. Γιατί έχουμε και εμείς τα εσωτερικά μας. Και νομίζω τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο πράγμα. Άσ' τα, να πούμε... Πρέπει να τακτοποιηθούν όλα, να πάρουν πορεία αγάπης, ομόνοιας, έτσι το βλέπω εγώ».