Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Στέφανο Κασσελάκη, στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά συνεχάρη τον νέο πρόεδρο και του ευχήθηκε να είναι «σιδεροκέφαλος». Επίσης, τον συμβούλεψε να «χαρεί δίχως ενοχές» αυτές τις πρώτες μέρες, γιατί, όπως είπε, γι' αυτούς που μπαίνουν στην πολιτική «οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως μετά θα πρέπει «να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη» που λαμβάνει και σχολίασε πως οι «δυνατότητες είναι μεγάλες». «Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι κρατάει από τη χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη την επισήμανσή του περί «συντροφικότητας», ότι δηλαδή στους «συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος». Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά τη φράση του. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ψηφοφόρων. Τον τιμώ και είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει».

5979844.jpg
5979818.jpg

Ο Στέφανος Κόκκαλης έφτασε στη Βουλή συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Βασίλη Κόκκαλη. Στην αρχή της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Τσίπρας: Στέφανε συγχαρητήρια

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ πρόεδρε

Τσίπρας: Από κοντά σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες, με ενότητα και με συντροφικότητα, κρατάω μία φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

Κασσελάκης: Εσείς βλέπετε πιο πολύ από εμένα

Τσίπρας: Εγώ δεν βλέπω baseball!

Κασσελάκης: Στους πολέμους ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα στους συντρόφους, ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος είναι πρώτος έτσι έτσι.

Τσίπρας: Ετσι

5979799.jpg