«Μαθαίνει γρήγορα», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη. Το θέμα είναι τι μαθαίνει ή πώς το μαθαίνει. Διότι αν είναι σαν τον προκάτοχό του τότε ένα προβληματάκι θα υπάρξει. Όπως για παράδειγμα το μπέρδεμα με τον Τσόρτσιλ και τον Μακμίλαν.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας, σε πηγαδάκι δημοσιογράφων που είχε στηθεί στη Βουλή μετά τη συνάντηση που είχε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον διάδοχό του, τα αποτελέσματα της εσωκομματικής εκλογικής μάχης είπε «η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ».

Μόνο που η φράση δεν είναι ακριβώς έτσι και δεν φέρεται να την έχει πει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αλλά ο Χάρολντ Μακμίλαν. Η ακριβής φράση μάλιστα αποτέλεσε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το ποιο ήταν το πιο μεγάλο πρόβλημα που είχε ως πρωθυπουργός και έχει ως εξής «Events, my dear boy, events» (μτφ. τα γεγονότα, αγαπητό μου αγόρι, τα γεγονότα).

Θα πει κανείς πρωθυπουργός ο ένας, πρωθυπουργός και ο άλλος. Και μάλιστα στην ίδια χώρα. Το ερώτημα όμως παραμένει: τι και πώς μαθαίνει κάτι κάποιος και όχι πόσο γρήγορα το μαθαίνει.