Άλλαξε πίστα ο Αλέξης Τσίπρας και ρίχνει λευκή πετσέτα με ψεκασμένες θεωρίες. Μετά τα περί εκτροπής και τα περί νόθευσης του αποτελέσματος με τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, δηλώνει ότι στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω διότι οι πολίτες φοβούνται το… Predator.

Η δήλωση που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την οποία αναδημοσίευσε ο ίδιος στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media επιβεβαιώνει τον πανικό που επικρατεί στην Κουμουνδούρου καθώς και τη δική του ανησυχία για τις εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την εικόνα των δημοσκοπήσεων, είπε ότι «οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις. Διότι 5 στους 7 ερωτηθέντες δεν απαντούν».

Και πρόσθεσε: «Ξέρετε γιατί δεν απαντούν; Γιατί είμαστε στην εποχή του Predator και ο κόσμος φοβάται να πει ότι δεν ψηφίζει Μητσοτάκη την ώρα που η κλήση του καταγράφεται. Και την ώρα που ο εργοδότης πλάι στον Άδωνι Γεωργιάδη απειλεί ότι αν κάποιος δεν ψηφίσει ΝΔ, θα απολυθεί».

Έτσι μετά τις θεωρίες για τις «πραγματικές» δημοσκοπήσεις που είναι στον δρόμο και τα περί μη ανίχνευσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία εμφανίζεται να ρίχνει απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας που είθισται να επικαλούνται κόμματα που είτε λειτουργούν στο περιθώριο είτε απευθύνονται σε συγκεκριμένα κοινά που συνάδουν περισσότερο με υποστηρικτές προσώπων τύπου Σώρρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας, ουσιαστικά δηλώνει ότι οι πολίτες, οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν το λένε για να μην τους παρακολουθήσει η κυβέρνηση με το Predator.

Αυτή και μόνο η δήλωση είναι επιβεβαιωτική του πανικού για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Κυρίως όμως για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του βλέπουν την εγγενή αδυναμία του κόμματός του να σηκώσει κεφάλι σε ποσοστά πάνω από αυτά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το καλό είναι πως μέχρι τώρα δεν έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση ανοίγει τα ξερονήσια και ετοιμάζει συλλήψεις… αντιφρονούντων.

Μέχρι τώρα…